Om de afaceri român, condamnat la 13 ani de închisoare în SUA 
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 30 sep 2022, 18:40
WhatsApp
Om de afaceri român, condamnat la 13 ani de închisoare în SUA. Sursa - Pexels
Om de afaceri român, condamnat la 13 ani de închisoare în SUA. Sursa - Pexels
Dumitru Martin, patronul firmei de salubritate Polaris din Constanţa, a fost condamnat la 13 ani de închisoare în America.

El a mituit un ofiţer american pentru un contract cu baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Valoarea acestuia ar fi fost de 10 milioane dolari. Anchetatorii americani au susţinut că, în mai 2015, Dumitru Martin s-a întâlnit la Budapesta cu un agent FBI sub acoperire, căruia i-a propus o „garanţie” pentru obţinerea unui contract în valoare de peste 10 milioane de dolari, care presupunea furnizarea de containere de transport şi depozitare pentru forţele militare americane staţionate la baza Mihail Kogălniceanu din Constanța, transmite Digi24.

Dumitru Martin, în vârstă de 55 de ani, a promis livrarea unei tranşe iniţiale de 100.000 de dolari, care urma să fie mascată sub forma unui comision pentru consultanţă. Ulterior, acesta urma să transfere un milion de dolari în conturile ofiţerului US Air Force.

În urmă cu doi ani, acţionarul român a plătit 100.000 de dolari într-un cont creat special de către agenţii FBI în numele ofiţerului forţelor aeriene. Martin a fost arestat la 1 decembrie 2015 de agenţii americani, imediat ce a aterizat pe aeroportul internaţional din San Francisco pentru a se întâlni cu contactul său din US Air Force. Dumitru Martin este fratele fostului prefect constănţean din perioada 2002-2005, Gheorghe Martin, şi unchiul deputatului PSD Eduard Martin.  


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?