Oligarhii din Ucraina FUG din țară cu zboruri charter. Peste 20 de avioane au plecat deja. În grabă, coloana de mașini a lui Iaroslavski a UCIS un om - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Oligarhii din Ucraina FUG din țară cu zboruri charter. Peste 20 de avioane au plecat deja. În grabă, coloana de mașini a lui Iaroslavski a UCIS un om - VIDEO / Foto: Pixabay
Oligarhii din Ucraina FUG din țară cu zboruri charter. Peste 20 de avioane au plecat deja. În grabă, coloana de mașini a lui Iaroslavski a UCIS un om - VIDEO / Foto: Pixabay
Oligarhii din Ucraina părăsesc țara cu zboruri charter.

Oligarhii și oamenii de afaceri ucraineni părăsesc Ucraina cu zboruri charter, scrie Pravda.com.ua. Doar duminică, aproximativ 20 de avioane charter și private au plecat de la Kiev.

Presa ucraineană scria că Rinat Ahmetov și Boris Kolesnikov s-au numărat printre cei care au plecat din Ucraina cu avioane private. Ulterior, Kolesnikov a spus într-un comentariu adresat pentru ziarul Ucrainscaia Pravda că se află la Kiev și nu merge nicăieri. Potrivit acestuia, avionul a zburat la Praga pentru întreținere.

Rinat Leonidovici Ahmetov este fondatorul și președintele la System Capital Management (SCM) și este unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina. Ahmetov este de asemenea președintele clubului de fotbal Șahtior Donețk.

Avion privat pentru 50 de oameni, comandat de Abramovici

Un alt avion privat pentru 50 de persoane a fost comandat și de deputatul milionar Igor Abramovici. Potrivit Ucrainscaia Pravda, care citează mai multe surse, acest avion urmează să ducă rudele colegilor de partid și partenerii de afaceri ai lui Abramovici de la Kiev la Viena. Politicianul Igor Abramovici este un cunoscut om de afaceri, implicat în domeniul construcțiilor.

În același timp, conform aceleași surse, deși unul dintre avioanele lui Ahmetov a decolat duminică din Ucraina, oligarhul însuși a părăsit țara pe 30 ianuarie cu un zbor către Zurich. În aceeași zi, omul de afaceri Viktor Pinchuk a părăsit Ucraina. Omul de afaceri Vadim Novinski a părăsit Ucraina pe 10 februarie cu un zbor Kiev-München. Vadim Novinski este proprietar al Smart Holding Group și politician. Potrivit Forbes, valoarea netă a averii lui Novinski era de 1,9 miliarde de dolari în martie 2013.

Coloana de mașini a unui oligarh ar fi ucis un om

Tot pe 10 februarie a părăsit Ucraina și Oleksandr Iaroslavski, a cărui coloană de mașini ar fi ucis un om, mai scrie ziarul ucrainean. La fața locului ar fi fost găsite numerele de înmatriculare ale unei mașini deținute de acesta. Oleksandr Iaroslavski este unul dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni din Ucraina. El e fostul patron de la Metalist Harkiv, echipă ucraineană de fotbal, având afaceri bancare și în domeniul metalurgiei.

Pe 13 februarie, oamenii de afaceri Andrii Stavnitser și Vadim Nesterenko au părăsit Ucraina, iar pe 12 februarie au plecat Vadim Stolar și Vasil Khmelnițkii.

Purtătorul de cuvânt al lui Andrii Stavnitser  a declarat că a zburat într-o călătorie de afaceri și că se va întoarce în Ucraina într-o zi. Serviciul de presă al lui Hmelnițki a spus că acesta că a zburat cu echipa sa pentru a studia și că urmează să se întoarcă în Ucraina pe 20 februarie. Ei au adăugat că acest turneu a fost planificat pentru trei luni, iar copiii lui Hmelnițki rămân în Ucraina. Vasil Hmelnițki este antreprenor în domeniul infrastructurii și energiei regenerabile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel