Olguţa Vasilescu, război cu Tudorel Toader. "Îi era mai frică de mine decât de şeful partidului?"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Lia Olguţa Vasilescu i-a răspuns acid lui Tudorel Toader, după ce fostul ministru al Justiţiei a spus că ea este responsabilă pentru amenda luată de România din cauza netranspunerii legislației europene în legislația românească. 

"Înțeleg că Tudorel Toader mă amestecă în nerealizările lui ca ministru al Justiției. Am avut multe contre cu el, fiindcă avizele pe ordonanțele de urgență pe care le emiteam că ministru al Muncii veneau totdeauna cu mare întârziere. Dar habar nu am de vreo directivă pe care trebuia el să o transpună în legislație și înțeleg că oricum subiectul era paralel cu legislația pe muncă.

De altfel, despre OUG pe Justiție aflam toți miniștrii doar în ședința de guvern și se pot lua înregistrările din guvern ca să se vadă că nu am avut vreo legătură cu subiectul. Până mai ieri spunea că îl refuza pe Liviu Dragnea când i-ar fi cerut vreo OUG. Să înțeleg că îi era mai frică de mine decât de șeful partidului?  Ce tare eram și nu știam...", a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook. 

Toader, acuze DIRECTE

"Nevoia de adevăr, nevoia de documentare !

........pentru cei ce scriu ori vorbesc despre Directiva privind spălarea banilor și faptul de a nu fi fost transpusă în legislația internă.

1. De la Ministerul Justiției poate fi solicitat proiectul de lege pentru transpunerea Directivei privind spălarea banilor, a se vedea unde și de ce a fost blocat.

2. Din transcriptul ședințelor de Guvern poate fi văzut de câte ori am solicitat ca proiectul de lege, care tot stătea blocat, să fie adoptat prin OUG, pentru transpunerea aceleași Directive, cu motivarea faptului că există jurisprudență CCR, potrivit căreia "se justifică urgența adoptării unei OUG în vederea transpunerii unei Directive, pentru evitarea intrării în procedura de infringement", propunere care nu a fost acceptată!", a scris şi Tudorel Toader pe reţeaua de socializare. 

Fostul ministru al Justiţiei a dat vina pe Lia Olguţa Vasilescu pentru neadoptarea la timp a acestei legi. 

”Nu aveți gândire politică", mi-a spus Lia Olguța Vasilescu atunci când s-a opus adoptării OUG pentru transpunerea Directivei privind spălarea banilor. De altfel, ea s-a opus și proiectului de lege!”, a precizat Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro. 

România a fost amendată de UE cu 3 milioane de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel