OFICIAL. Starea de alertă se termină pe 8 martie, se ridică restricţiile în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României, a anunţat că starea de alertă va fi ridicată de pe 8 martie în România. 

Guvernul nu va prelungi starea de alertă, instituită pentru a gestiona pandemia de COVID-19, iar aceasta va înceta marţi, 8 martie, la miezul nopţii, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

"Mâine (marţi, 8 martie - n.r.) este ultima zi în care rămâne activă starea de alertă, generată de nevoia de a gestiona pandemia de COVID-19. Sunt abilitat să vă comunic că va rămâne ultima zi. Guvernul nu va prelungi starea de alertă. Ca atare, mâine, la miezul nopţii, va expira starea de alertă în România. În privinţa situaţiilor privind formularul de localizare a pasagerului şi a certificatului verde, Ministerul Sănătăţii, în perioada imediat următoare, va clarifica reglementările privind cele două categorii de documente", a precizat Dan Cărbunaru, luni, la Palatul Victoria, conform Agerpres.

"Toate restricţiile şi toate beneficiile din şcoli, ANULATE"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că situaţia din şcoli revine la normal după ridicarea stării de alertă, aşa cum a fost înainte de pandemie. 

“Se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile. Urmează revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55 şi întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011”. 

Astfel, elevii nu mai sunt obligați să meargă cu măști la școală (masca se păstrează cu titlu de recomandare, alături de respectarea regulilor de igienă), iar facultățile și școlile nu mai pot organiza cursuri online sau examene online, potrivit ministrului citat de edupedu.ro.

Klaus Iohannis a făcut anunţul săptămâna trecută 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că starea de alertă în România nu va mai fi prelungită după data de 8 martie.

„Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă descendentă accelerată, iar valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea aceste situaţii, decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat astăzi o şedinţă de evaluare cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România”, Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. VEZI MAI MULTE AICI

GCS bilanț, Covid-19. 7 martie 2022

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis numărul cazurilor noi și deceselor cauzate de COVID-19, date transmise în ziua de 7 martie 2022. 

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 7 martie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 3.188 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 32 de decese, dintre care unul anterior intervalului de referință.

CITEŞTE BILANŢUL COMPLET, CU DATE DESPRE DECESE, INFECTĂRI, TESTE ŞI LOCURI LA ATI AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel