Oficial din Corpul de Control al premierului, găsit mort la Mamaia
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 03 feb 2022, 17:11
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Un oficial din Corpul de Control al premierului a fost găsit mort.

Este vorba despre Claudiu Bejan, cel care lucra în cadrul Corpului de Control al premierului Nicolae Ciucă. Claudiu Bejan era director la Secretariatul General al Guvernului. Anterior a fost consilier al ministrului Justiției, Ana Birchall, conform declarației de avere din 2020.

Din primele informații, acesta ar fi făcut un infarct și era cunoscut cu probleme cardiace, scrie BZI.

Ciucă: Vom susţine decizia CE privind includerea gazului şi energiei nucleare în taxonomia UE în domeniul climei

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că Guvernul va susţine decizia Comisiei Europene privind includerea gazului şi energiei nucleare în taxonomia Uniunii Europene în domeniul climei din convingerea că este în beneficiul cetăţenilor români şi europeni această perioadă de tranziţie, se arată într-un comunicat al Executivului.

'Guvernul României salută adoptarea de către Colegiul Comisiei Europene a Actului Delegat Complementar (ADC) privind taxonomia Uniunii Europene în domeniul climei. Includerea gazului şi energiei nucleare în domeniul de aplicare al acestui Act confirmă rolul gazului ca un combustibil de tranziţie către o economie decarbonizată, respectiv cel al energiei nucleare în reducerea emisiilor de gaz cu efect de seră. Criza energetică pe care o traversăm şi preocupările pentru combaterea schimbărilor climatice ne determină să acţionăm decisiv şi realist în faţa nevoii de a ne proteja economiile şi cetăţenii. Orice pas înainte pe care îl facem împreună pentru a ne îmbunătăţi răspunsul la efectele încălzirii climatice merită susţinut şi încadrat în planurile noastre de viitor, pentru a lăsa generaţiilor viitoare un mediu mai curat şi mai sănătos. Decizia luată astăzi de Colegiul Comisiei Europene este încurajatoare pentru a oferi în perspectivă un cadru predictibil şi stabil pentru companiile care operează în cele două sectoare energetice: gaze naturale şi energie nucleară. (...) Vom susţine decizia de astăzi a Comisiei Europene din convingerea că este în beneficiul cetăţenilor români şi europeni această perioadă de tranziţie în care să putem folosi gazul şi energia nucleară', a afirmat Nicolae Ciucă, citat în comunicat.

G Ad:

România a propus în cursul anului 2021 includerea gazului şi energiei nucleare în taxonomia tranziţiei ecologice

Sursa citată precizează că România a propus în cursul anului 2021, alături de o serie de ţări europene, includerea gazului şi energiei nucleare în taxonomia tranziţiei ecologice, pentru a consolida investiţiile private majore pentru tranziţia la energia verde. 'România a fost între iniţiatorii acestui demers şi a susţinut în mod constant recunoaşterea rolului gazului şi energiei nucleare în procesul de tranziţie către o economie verde, motivată de necesitatea pregătirii unei tranziţii ecologice care să nu afecteze populaţia şi să nu pericliteze securitatea energetică', conform comunicatului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro