Oferta lui Diaconescu pentru Oltchim: circa 45 de milioane de euro
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
OLTCHIM - OFERTE - PRIVATIZARE
OLTCHIM - OFERTE - PRIVATIZARE

Oferta lui Dan Diaconescu pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) este de 203,14 milioane lei (45 milioane euro).

Dan Diaconescu a declarat că a anunţat o sumă de zece ori mai mare faţă de cea cerută de Guvern pentru Oltchim şi a calculat-o ca "reprezentând salariile restante ale angajaţilor combinatului şi capitalul circulant" necesar repornirii activităţii Oltchim. "Nu cred că cineva va putea face o asemenea ofertă", a spus Diaconescu.

Oferta se referă doar la pachetul de acţiuni al Ministerului Economiei, de 54,8%, nu şi la creanţele Electrica şi AVAS, în sumă de 410 milioane euro. Totalul creanţelor asupra combinatului este de circa 700 de milioane de euro.

Oferta PCC este de aproximativ trei milioane de euro. Oferta PCC pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) şi creanţele Electrica şi AVAS este de 13,4 milioane lei (2,9 milioane euro).

Dacă va cumpăra doar creanţa AVAS, PCC oferă tot 13,4 milioane lei. Creanţa AVAS însumează aproximativ 250 milioane euro. Pentru creanţa deţinută de Electrica asupra Oltchim, de aproximativ 160 de milioane de euro, PCC propune de asemenea 13,4 milioane lei.

Oferta firmei Chimcomplex, a omului de afaceri Ştefan Vuza, pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) este de 18,8 milioane lei, iar pentru acţiuni şi creanţa Electrica este oferită suma de 221,4 milioane lei.

AISA Invest oferă pentru acţiuni 30 de milioane de lei. Pentru varianta de achiziţie în bloc nu ofertează.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel