Ocupația germană. Regele Ferdinand și Regina Maria, intrare triumfală în București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Intrarea în București a regelui Ferdinand și a reginei Maria în decembrie 1918
Intrarea în București a regelui Ferdinand și a reginei Maria în decembrie 1918
Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului București, prezent vineri la Interviurile DC News, a vorbit despre revenirea în București a administrației și Regelui după ocupația germană.

În plin Război Mondial, Bucureștiul a fost ocupat de către germani la finele lui 1916. Administrația și Regele s-au mutat la Iași care devenise capitală.

Istoriul Adrian Majuru a vorbit la DC News despre revenirea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria împreună cu administrația în București la finalul ocupației germane.

„Au fost absolut spontane (evenimentele din București la revenirea Regelui) și de amploare. Evident că a fost o explozie de bucurie. Era un oraș eliberat. Au venit cu o garnitură de tren și au intrat în oraș pregătiți pentru defilare. Nu au venit într-o singură zi, au fost mai multe zile prin țară pentru că trebuia să vadă cum stau lucrurile.

În ciuda unei sărăcii galopante și a lipselor, inclusiv alimentare din acele zile, entuziasmul a oferit paharul plin care te ajuta să supraviețuiești. Asta i-a ajutat foarte mult pe români și după 1918. Au urmat vreo doi-trei ani teribili”, a explicat Adrian Majuru la DC News.

Totodată, istoricul a mai precizat că situația s-a stabilizat abia prin 1924 - 1925 după reforma agrară.

[citeste si]

Vezi AICI întreg interviul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel