Octavian Jurma, despre tulpina COVID din Marea Britanie: Este foarte probabil că această versiune este deja prezenta în România
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul Octavian Jurma avertizează asupra faptului că noua tulpină identificată în Marea Britanie ar putea exista deja și în România, doar că nu se știe dacă laboratoarele noastre au capacitatea de distinge între cele doua variante.

"Nu știm dacă România are capacitatea de distinge între cele două variante și nici dacă are intenția să mai monitorizeze activ epidemia, dar este foarte probabil că această versiune este deja prezența în țară și ponderea sa va crește în următoarele săptămâni. Noul guvern va trebui să ia o decizie în privința gradului de prioritate acordat pandemiei pentru că în acest moment simpla redobândire a controlului va însemna un efort imens.

Așadar, o creștere a infectiozitătii nu agravează boală individuală dar mărește pragul la care se atinge imunizarea de turmă chiar dacă eficacitatea vaccinului nu va fi afectată. Pe de altă parte scăparea epidemiei de sub control permite apariția mai fecventă de variante multiple în care unul în Africa de Sud e similar cu tulpină din Marea Britanie și este responsabil de 90% din noile infecții din Africa de Sud.

O pandemie scăpată de sub control permite infectarea mai frecvența cu tulpini multiple simultan care se pot recombina mai ușor în cadrul aceluiași organism. La fel cum tratamentul incorect al unei infecții cu antibiotice poate duce la selectare unor forme de microorganisme rezistente la antibioticul respectiv, și tratamentul incorect al pandemiei poate duce la selectarea unor tulpini rezistente la măsurile noastre de protecție. În timp virusul poate evolua pentru a produce și forme care să evite imunitatea produsă de vaccin și chiar forme mai grave de boală. Vaccinarea în acest context devine și mai importantă alături de măsuri de limitare rapidă a numărului de infecții.", a scris medicul Octavian Jurma pe Facebook.

Foarte pe scurt ce stim despre noua tulpina de SARS-CoV-2 (varianta VUI – 202012/01 sau B.1.1.7) aparuta in Marea...

Publicată de Octavian P Jurma pe Luni, 21 decembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel