Data publicării:

Octavian Berceanu, fost şef al Gărzii de Mediu, numit de USR: Pe colegii din USR, cu funcții, nu-i recomand la conducerea României

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook Octavian Berceanu
Facebook Octavian Berceanu
Fostul comisar general USR al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, s-a lansat într-un atac la adresa conducerii partidului, după ce Cătălin Drulă a postat un mesaj în care afirma că “democrația e democrație și dreptul cetățeanului de a alege e sfânt”.  

“Conducerea USR - în față e vopsit gardul, în spate leopardul! Domnu/ nașu mic de partid povestește că dreptul de a alege e sfânt, dar numa' dacă-i servește interesului personal sau de gașcă“, transmite Berceanu, argumentând apoi cu exemple în care Drulă și ceilalți lideri ar fi acționat despotic în partid, ignorând în fapt dreptul membrilor USR de a alege. 

Astfel, acesta vorbește despre cum Cătălin Drulă a pus-o pe Elena Lasconi “din pix în fruntea unei liste de candidați USR pentru locurile eligibile în Parlamentul EU (…), "locomotiva" să traga niște "vagoane" politice ruginite de prieteni, Botoș, Barna, Voiculescu... fără să întrebe membrii și fără să organizeze alegeri interne. Pentru locurile fără valoare a organizat un simulacru de alegeri interne, fără relevanță“.  


În același fel ar fi scos-o de pe listă, afirmă Berceanu, fără să întrebe și să-și supună la vot decizia, în Biroul Național al USR, ca "Zeus printre muritorii de rând". 

„Tot apărătorul democrației și al alegerilor libere a anulat alegerile interne USR din 2023, ca nu cumva să piardă controlul unui partid condus haotic, sau ca nu cumva Vlad Voiculescu care nu mai are nicio treabă cu Bucureștiul și cu Filiala București să piardă poziția de președinte al filialei”, continuă fostul șef al Gărzii de Mediu. 

Suspendat din partid pentru 3 luni de către conducerea USR, pe delict de opinie, când a spus că nu susține lista din pix a USR pentru Parlamentul European, Berceanu afirmă că nu-i recomandă la conducerea țării pe Drulă și ceilalți lideri USR cu funcții. 


"România se face bine cu oameni care fac ceea ce zic, că de mințit sunt sătul", își încheie acesta mesajul, la care i-au dat dreptate cei mai mulți dintre cei care au comentat pe pagina sa de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel