Ochiuri cu legume și brânză trase la tigaie a la Cezar Osiceanu
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Astăzi vă propunem o rețetă simplă, dar foarte gustoasă: Ochiuri cu legume și brânză trase la tigaie a la Cezar Osiceanu.

Pilotul Cezar Osiceanu vă explică, pas cu pas, cum se prepară.

Oul este, după cum se știe, unul dintre cele mai hrănitoare alimente, doar că trebuie consumat cu atenție pentru că, în exces, nu este bun pentru ficat. Trebuie să avem grijă să fie verificate sanitar veterinar, astfel încât să nu fie pericol de salmonella.

Dar haideți să vedem cum facem un mic dejun sănătos și gustos. Avem nevoie de:

1. O jumătate de ardei capia tăiată cubulețe 

2. O jumătate de ardei iute tăiată rondele subțiri

3. Un morcov tăiat fâșii

4. 3-4 felii de brânză telemea de oaie 

5. 2 ouă proaspete

6. Mirodenii: curry și piper

 
7. O mâna de mărar tocat proaspăt.

Mod de preparare:

 
Călim întâi morcovul și apoi adăugăm ardeiul capia iute. Adăugăm brânza și pe măsură ce se topește încet, presărăm un praf de curry creând o aromă specială și unică. Adăugăm ouăle cu grijă și, la final, punem și mărarul tocat. Gata! Poftă bună!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

VEZI ȘI: Ouă cu jumări picante, mic dejun delicios făcut de Cezar Osiceanu

Pilotul Cezar Osiceanu vă propune încă o rețetă perfectă pentru micul dejun.

Ce spuneți de ouă cu jumări picante?

„Încet încet, se răcește afară și frigul ne va face poftă de mâncare în mod sigur, așa că hai să luăm un mic dejun de iarnă.

Avem nevoie de:

1. Un ardei iute tăiat feliuțe fine

2. Un morcov tăiat fâșii subțirele

3. 5-6 roșii cherry 

4. 3 felii potrivit de groase de mozzarella 

5. Mărar proaspăt tocat 

6. Mirodenii: curry și piper.

7. Jumări

Mod de preparare:

Aruncăm în tigaia de teflon la călit întâi morcovii și, când s-au înmuiat, punem roșiile și ardeiul iute. Adăugăm curry peste și înțepăm, cu furculița, roșiile pentru ca zeama lor să formeze împreună cu curry-ul un amestec superb mirositor. Așezăm feliile de mozzarella peste conținutul tigăii și așteptăm două minute să se topească ușor, înglobând suav cele existente, după care punem ouălele peste și așteptăm la foc potrivit să se facă.

Cât despre culori, precum un pictor pe șevaletul său, și noi le așezăm încet în tigaia noastră. Astfel: verdele crud al ardeiului iute, roșul brun al roșiilor, portocaliul morcovului călit, albul mozarellic, verdele închis al mărarului, galbenul inegalabil al gălbenușului, toate ne aduc aminte de Van Gogh și al lui tablou celebru cu floarea soarelui, brunul jumerilor… ce mai încolo și încoace... o adevărată beție a culorilor la noi în farfurie!

Așezăm frumos în farfurie conținutul tigăii și ornăm cu jumări marginea ei. Parcă ar fi un tablou cu o ramă frumoasă, nu-i așa? Acum lăsați vă rog estetică și poftiți la masă pentru că se răcește și e păcat!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel