Obsesia arheologilor, veche de 500 de ani, trezită de hărțile 3D. "Orașul alb", bogat în aur, ar fi existat
Cercetările din regiunea Mosquitia, America Centrală, au reaprins o obsesie a arheologilor veche de peste 500 de ani. Potrivit unor hărți 3D, legenda "Orașului Alb", o așezare cu mari bogății în aur și pietre prețioase, ar putea fi adevărată.
Pornind de la legenda confrom căreia există un oraș bogat în aur în regiunea Mosquitia, cercetătorii de la Universitatea din Houston și de la Centrul Național de Cartografiere Airborne Laser (NCALM) au zburat deasupra regiunii pentru a realiza o hartă 3D a solului de sub junglă. La analizarea datelor, analiștii au descoperit ceea ce pare a fi un oraș revendicat de junglă, informează Daily Mail.
"Datele arată în mod clar resturi de așezări de mari dimensiuni, care pot fi caracterizate ca orașe antice în funcție de complexitatea lor spațială, mărime și organizare", a spus profesorul Christopher Fisher, de la Universitatea de Stat din Colorado.
Legenda "Orașului Alb"Ciudad Blanca a jucat un rol central în mitologia Americii Centrale. Potrivit legendei, "Orașul Alb" este locul de naștere al zeului aztec Quetzalcoatl. Cercetările anterioare raportate de-a lungul anilor au descris idoli de aur și pietre albe elaborat sculptate, fapt de la care provine și denumirea orașului pierdut.
Ciudad Blanca ar putea reaprinde speranța de a găsi legendarul "Orașul pierdut al aurului", El Dorado, obsesie de datează de peste 500 de ani.
Dacă se confirmă că ruinele din Mosquitia aparțin orașului mitologic Ciudad Blanca, cercetările din America Centrală ar fi de anvergura celor de la Machu Picchu, așezare descoperită în 1911 de istoricul american Hiram Bingham.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News