Data publicării:

Obiectivul României la Mondiale este calificarea cât mai multor echipaje la JO 2020

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Preşedinta Federaţiei Române de canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că principalul obiectiv al delegaţiei ţării noastre la Campionatele Mondiale de la Linz (Austria) va fi calificarea cât mai multor echipaje la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo.

Pentru noi urmează ultima mare competiţie din acest an, cea care va decide şi calificările la Jocurile Olimpice. Suntem pentru prima dată, după mulţi ani când concurăm, în foarte multe probe cu sportivi în bărci de sine stătătoare. Obiectivul Federaţiei în acest an este calificarea a cât mai multe echipaje pentru Tokyo, iar pe cei care îşi doresc o medalie la Linz îi îndemn ca atunci când ajung în finală să dea totul pentru a-şi îndeplini visul, a declarat Elisabeta Lipă într-un comunicat remis AGERPRES.

Federaţia Română de Canotaj va fi prezentă cu 11 echipaje şi 41 de sportivi la Mondialele de la Linz, care se vor desfăşura în perioada 25 august-1 septembrie, competiţia reunind la start 1.190 de sportivi din 90 de ţări.

Pentru calificarea la Jocurile Olimpice este necesară o clasare în primele 5 locuri la opt plus unu, în primele 8 locuri în probele de patru rame şi patru vâsle, în primele 11 la probele de dublu vâsle şi dublu rame, primele 7 locuri în probele de dublu categorie uşoară şi în primele 9 la probele de simplu. Avem multe echipaje care au avut rezultate foarte bune în acest an, atât la Europene, cât şi la etapa de Cupă Mondială de la Rotterdam. Scopul principal al Federaţiei este calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 a cât mai multe echipaje şi pot să vă spun că avem o echipă valoroasă şi bine pregătită pentru această competiţie, a spus, la rândul său, antrenorul federal Dorin Alupei. 

La dublu vâsle categorie uşoară feminin (LW2x), România va fi reprezentată de Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, campioanele mondiale en titre. La categoria simplu vâsle masculin va evolua Mihai Chiruţă. 
 
În proba masculină de dublu rame (M2-) participă Marius-Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, vicecampionii din 2018, iar la feminin (W2-) echipajul este format din Cristina-Georgiana Popescu şi Amalia Bereş.  
 
În proba de dublu vâsle, la masculin (M2x) din partea României participă Ioan Prundeanu şi Marian-Florian Enache, iar la feminin (W2x) Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş.  
 
La patru rame masculin (M4-) echipajul este format din Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, iar echipajul feminin e alcătuit din Viviana Iuliana Bejinariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu.  
 
La patru vâsle feminin (W4x) vor evolua Larisa Elena Roşu, Elena Logofătu, Nicoleta Paşcanu şi Tabita Maftei.  
 
În proba de 8 plus cârmaci, echipajul masculin (M8+) este format din Alexandru Matinca, Adrian Damii, Alexandru Chioşeaua, Constantin Adam, Cristi-Ilie Pîrghie, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Alexandru-Cosmin Macovei şi Adrian Munteanu. În proba feminină de 8 plus cârmaci concurează Mădălina Caşu, Roxana Paraşcanu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel şi Daniela Druncea.

La Mondialele de anul trecut, de la Plovdiv (Bulgaria), România a obţinut o medalie de aur şi una de argint.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel