Obiceiuri matinale care te vor ajuta să slăbești. Iată ce să faci!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (The Lazy Artist Gallery)
Sursă foto: Pexels (The Lazy Artist Gallery)
Unele obiceiuri integrate în rutina de dimineață pot elimina acele câteva kilograme de care încerci să scapi. 

Indiferent care sunt obiectivele tale în privința greutății corporale, procesul de slăbire poate fi uneori imposibil. Cu toate acestea, câteva kilograme în minus nu trebuie să implice o revizuire completă a dietei și a stilului de viață actual.

Câteva mici modificări în rutina de dimineață pot fi de ajutor dacă vrei să slăbești. 

Mănâncă un mic dejun bogat în proteine

Există un motiv bun pentru care micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei. Ceea ce mănânci la micul dejun poate stabili cursul pentru întreaga zi și determină dacă te vei simți plin și mulțumit până la prânz sau dacă te vei îndrepta către dulapul cu gustări înainte de prânz. 

Consumul unui mic dejun bogat în proteine ​​poate ajuta la reducerea poftelor și la pierderea în greutate. Într-un studiu realizat pe 20 de adolescente, consumul unui mic dejun bogat în proteine ​​a redus apetitul după masă. Un alt studiu la scară mai mică a arătat consumul unui mic dejun bogat în proteine ​​a fost asociat cu un aport mai mic de grăsimi și o senzație de foame diminuată.

De asemenea, proteinele pot ajuta la pierderea în greutate prin scăderea nivelului de grelină, ”hormonul foamei” care este responsabil pentru creșterea apetitului. De fapt, un studiu pe 15 bărbați a constatat că un mic dejun bogat în proteine ​​suprima secreția de grelină mai eficient decât un mic dejun bogat în carbohidrați.

Pentru a vă ajuta să începeți bine ziua, luați în considerare sursele de proteine ​​precum ouăle, iaurtul grecesc, brânza de vaci, nucile și semințele de chia, scrie healthline.com

Consumă cât mai multă apă

Începeți-vă dimineața cu un pahar sau două de apă. Este o modalitate ușoară de a îmbunătăți pierderea în greutate. Apa poate ajuta la creșterea consumului de energie sau a numărului de calorii pe care corpul dumneavoastră le arde, timp de cel puțin 60 de minute. Un studiu a demonstrat că 500 de ml de apă au dus la o creștere cu 30% a ratei metabolice, în medie. 

Un alt studiu a constatat că femeile supraponderale care și-au crescut aportul de apă la peste un litru pe zi au pierdut 2 kg în decurs de un an, fără a face alte modificări în dieta sau rutina lor de exerciții fizice. În plus, apa plată poate reduce apetitul și aportul de alimente la unele persoane.

Fă din cântar prietenul tău

A păși pe cântar și a te cântări în fiecare dimineață poate fi o metodă eficientă de a crește motivația și de a îmbunătăți autocontrolul. Mai multe studii au asociat cântărirea zilnică cu o pierdere mai mare în greutate.

De exemplu, un studiu efectuat pe 47 de oameni a constatat că persoanele care s-au cântărit zilnic au slăbit cu aproximativ 6 kg mai mult în șase luni decât cei care s-au cântărit mai rar.

Un alt studiu a raportat că adulții care s-au cântărit zilnic au pierdut în medie 4,4 kg pe o perioadă de doi ani, în timp ce cei care s-au cântărit o dată pe lună au luat 2,1 kg.

Cântărirea în fiecare dimineață poate ajuta, de asemenea, la promovarea obiceiurilor și comportamentelor sănătoase care pot promova pierderea în greutate. Într-un studiu amplu, auto-cântărirea frecventă a fost asociată cu o stabilitate a numărului de kilograme. În plus, cei care au încetat să se cântărească frecvent au fost mai predispuși să raporteze un aport crescut de calorii și o scădere a autodisciplinei.

Pentru cele mai bune rezultate, cântăriți-vă imediat când vă treziți. Faceți acest lucru după ce ați folosit baia și înainte de a mânca sau a bea ceva.

Salutul Soarelui!

Deschiderea draperiilor pentru a lăsa să pătrundă lumina soarelui sau câteva minute în plus afară petrecute afară în fiecare dimineață vă poate ajuta să începeți pierderea în greutate. Un mic studiu a constatat că expunerea chiar și la niveluri moderate de lumină în anumite momente ale zilei poate avea o influență asupra greutății.

Mai mult, un studiu pe animale a constatat că expunerea la radiații ultraviolete a ajutat la suprimarea creșterii în greutate la șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi.

Expunerea la lumina soarelui este, de asemenea, cea mai bună modalitate de a vă satisface nevoile de vitamina D. Unele studii au descoperit că îndeplinirea cerințelor de vitamina D poate ajuta la pierderea în greutate și chiar la prevenirea creșterii în greutate.

Lasă să intre pe geam puțină lumina soarelui sau stai afară timp de 10-15 minute în fiecare dimineață pentru un efect benefic asupra pierderii în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel