Data publicării:

Obiceiul care te ține departe de plictiseala din cuplu. Radu Leca: Trebuie să te ții de el

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: Freepik @stockexpert
FOTO: Freepik @stockexpert
Psihoterapeutul Ramona A. Dumitru și psihologul Radu Leca au vorbit, la Ultrapsihologie de la DC News, despre soluțiile pe care le au la îndemână cuplurile pentru a nu deveni niște cupluri plictisite.

Relația de cuplu nu este întotdeauna una ”lapte și miere”, uneori mai este nevoie să se facă și compromisuri, să se găsească o cale de mijloc. Chiar și cei care ajung la nunta de argint sau la cea de aur spun acest lucru. De altfel, în rândul cuplurile foarte tinere, de multe ori se ajunge la situații în care unul dintre ei își ia bagajul și pleacă la mama, existând mulți tineri care își trec în ”palmares” chiar și 2-3 căsnicii înainte de 30 de ani.

Psihoterapeutul Ramona A. Dumitru și psihologul Radu Leca au vorbit în cadrul emisiunii Ultrapsihologie de la DC News despre soluțiile prin care un cuplu să nu devină un cuplu plictisit. 

”Bărbatul trebuie să facă așa, cum zic, ca mine”, a spus, în glumă Ramona A. Dumitru, moment la care Radu Leca a replicat, instant, ”Doamne ferește”.

Trecând la lucruri serioase, psihoterapeutul a subliniat că trebuie să fie găsită o cale de mijloc. ”Este nevoie și de compromisuri, este nevoie și de puțină dominare, din partea unuia sau altuia, un pic și câteodată, nu tot timpul, să alterneze, căci nu în fiecare zi avem aceeași stare. Nu în fiecare săptămână suntem plați, poate câteodată avem moralul la pământ și avem nevoie de cineva care să ne ridice.   

Cred că ar trebui să alterneze, nu să fie doar el dominant sau doar ea dominantă, doar unul dintre ei să decidă, să găsească o soluție. Ne împărțim responsabilitățile”, a spus Ramona A. Dumitru, acestea fiind și în funcție de abilitățile pe care le are fiecare dintre cei doi parteneri.

Cum pot responsabilitățile să aducă tensiune în cuplu

La rândul său, Radu Leca subliniază că împărțirea responsabilităților din casă ar putea să pună presiune pe cuplu.

”El o să se simtă neglijat, o să ajungă să spună: Cu mine când stai, atât timp cât nu mă lași să fac lucruri în casă? Nu uita, el este îndrăgostit de tine, nu de femeia casnică. (...) 20% din câștigurile amândurora, 10 % de la fiecare, se duc către ajutor în casă. Și primești un om în interior care să gătească, să spele, să calce”, a spus Radu Leca, venind și cu o idee ingenioasă prin care să se ”condimenteze” mesele din cursul unei săptămâni.

”Duminică, într-un bol, punem bilețele cu ce dorim să mâncăm, în fiecare seară din săptămână, ca să nu se repete. Începem să extragem și e foarte haios. Dar trebuie să te ții de el”. 

Citește și: A găsit Octavia Geamănu rețeta de succes a unei relații când a decis să doarmă separat de soțul său? Psihologii îi dau dreptate! Ce i-a spus un prieten lui Radu Leca

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel