Obama: Talibanii par interesaţi de o soluţie politică în Afganistan
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
barack obama
barack obama

Talibanii par să manifeste interes pentru o soluţie politică în Afganistan, a afirmat joi preşedintele Barack Obama, la o zi după ce a anunţatObama a mers la baza militară Fort Drum, din nord-vestul statului New York pentru a se întâlni cu militari reveniţi din Afganistan şi pentru a le aduce un omagiu. „Graţie activităţii voastre remarcabile, am putut forma 100.000 de militari afgani suplimentari care să poată continua lupta. Graţie a ceea ce aţi făcut voi, regiuni precum Kandaharul sunt mai sigure (...) graţie vouă, noi îi atacăm pe talibani, nu talibanii pe noi“, a declarat preşedintele, potrivit Mediafax.

"Şi graţie vouă, există semne care arată că talibanii ar putea manifesta interes pentru o soluţie politică, care va fi foarte importantă la final pentru stabilizarea acestei ţări", a adăugat Obama.

Anunţând, miercuri seara, retragerea a 33.000 de militari din Afganistan (dintr-un total de 99.000) până în vara lui 2012, preşedintele american a dat asigurări că "are motive să creadă că sunt posibile progrese" către o soluţie politică şi negociată vizând încetarea insurgenţei în această ţară.

Anterior, secretarul de stat Hillary Clinton a afirmat în Senat că intrarea în "contact foarte preliminar" cu talibanii este un element cheie al unei tentative necesare, deşi neplăcută, de a găsi o soluţie politică în Afganistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel