Obama salută legalizarea căsătoriilor între homosexuali la New York
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Preşedintele american Barack Obama s-a declarat miercuri mulţumit de încheierea unei lupte legislative "controversate şi încărcate de emoţie" ce a condus la legalizarea căsătoriilor între homosexuali în statul New York, informează AFP,citat de Agerpres.

Autor: Alexandru Gherghe

După legalizarea căsătoriilor gay în statul New York, al şaselea stat din cadrul SUA ce recunoaşte aceste uniuni între persoane de acelaşi sex, Obama a reamintit că poziţia lui nu a fost "nouă" în acest subiect."Ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani şi ce s-a petrecut săptămâna trecută la New York, cred că acestea sunt lucruri bune", a declarat preşedintele în timpul unei conferinţe de presă la Casa Albă.

"Am făcut mai mult în doi ani şi jumătate... decât cei 43 de preşedinţi precedenţi", a mai declarat el, reamintind în special măsurile pentru a permite homosexualilor să îşi viziteze partenerii bolnavi la spital sau să beneficieze de prestaţii sociale.

Întrebat dacă susţine legalizarea căsătoriilor gay la nivel federal, Obama a rămas rezervat: "Nu am de gând să anunţ astăzi", i-a spus el unui jurnalist, adăugând: "dar vă mulţumesc pentru a fi încercat"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel