Urmărește emisiunea live
Obama: Mişcarea din Wall Street este expresia unei nemulţumiri faţă de situaţia economică
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
obama
obama

Manifestaţiile de protest faţă de Wall Street sunt expresia unei "nemulţumiri" faţă de situaţia economică dificilă din Statele Unite şi faţă de practicile băncilor, a apreciat joi preşedintele Barack Obama în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă.

"Am văzut (manifestaţiile) la televizor şi cred că ele exprimă nemulţumirea pe care o resimt americanii", a declarat preşedintele Obama, punctând ravagiile pe care le-au făcut în opinia publică liderii marilor bănci aflate la originea crizei financiare.

"Am traversat criza financiară cea mai gravă de la Marea Depresiune (din anii '30), cu enorme pagube colaterale în toată ţara, în economia reală, şi vedem încă unii iresponsabili care combat eforturile angajate pentru a pune capăt abuzurilor care ne-au adus aici", a denunţat Obama.

În opinia lui, manifestanţii care au început la jumătatea lui septembrie să ocupe o piaţă a cartierului Wall Street din New York pentru a denunţa mediile financiare "arată o nemulţumire mai vastă faţă de funcţionarea sistemului financiar".

Obama a ţinut să apere însă "un sector financiar solid şi eficient necesar creşterii", precum şi dispozitivul de salvare a băncilor pus în aplicare de Washington.

"Este ceea ce trebuie făcut. Deoarece prăbuşirea financiară, pagubele pentru economia americană ar fi mult mai grave", a afirmat preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel