Obama își caută rădăcinile în Irlanda
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
obama
obama

Moneygall este un sat foarte liniştit din centrul Irlandei. În ultimele zile, localitatea s-a tranformat într-o adevărată fortăreaţă. Poliţia irlandeză şi serviciile secrete americane pregătesc terenul pentru un oaspete de seamă. Barack Obama a anunţat că va vizita luni comuna, ca să calce pe urmele strămoşilor săi. Unul dintre înaintaşii liderului de la Casa Albă s-a născut în Moneygall şi a emigrat în Statele Unite în urmă cu 150 de ani.

Barack Obama va sta în Moneygall doar o oră, potrivit realitatea.net. Pregătirile pentru vizita lui durează însă, de câteva săptămâni. De Sfântul Patrick, pe 17 martie, când a spus că vrea să vină în Irlanda şi a pomenit numele satului Moneygall, oamenii au fost uimiţi fiindcă şi-a recunoscut originile irlandeze. Imediat, a început "Operaţiunea transformare" şi întreaga comunitate s-a implicat în pregătiri.

Toate casele au fost zugrăvite, oamenii au arborat steaguri Irlandeze şi americane la fiecare pas, iar satul a fost curăţat de la un capăt la altul. În plus, un bar local i-a pregătit lui Obama o supriză specială. Patronul a instalat lângă tejghea, un bust al preşedintelui american. Iar o formaţie a compus chiar şi un cântec pentru liderul de la Casa Albă.

Peste 2000 de oameni sunt aşteptaţi să sosească în Moneygall, ca să-l vadă pe Barack Obama. Comercianţii locali n-au ratat ocazia şi au scos la vânzare tot felul de suveniruri, legate de vizita preşedinteui american.

Se pare că un stră-stră-bunic al lui Barack Obama, pe nume Falmouth Kearney, s-a năcut în Moneygall, în secolul XIX. El a decis să părăsească Irlanda în 1850, din cauza sărăciei şi a foametei. S-a îmbarcat pe un vapor spre New York şi a reuşit să-şi facă o viaţă mai bună în Statele Unite ale Americii. Casa în care a trăit Falmouth Kearney se află în continuare în Moneygall şi a devenit una dintre atracţiile turistice ale localităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel