Oana Bulai, PSD: Trebuie identificate soluții pentru eliminarea cozilor de la intrarea în țară
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Trebuie identificate soluții concrete și rapide pentru cozile kilometrice de la intrarea în țară la care sunt obligați să aștepte transportatorii, precizează Oana Bulai,  deputat PSD de Neamț.

"Săptămâna trecută am atras atenția cu privire la situația anormală din vămile de la granița cu Ucraina și Republica Moldova.

Nu e normal ca șoferii de tir să aștepte cu zilele pentru a putea trece prin vamă, mai ales în condițiile în care România și întreaga Europă așteaptă cerealele din Ucraina pentru a face față situației alimentare destul de grea. Nu este normal la nivel uman ca șoferii de tir să stea cu zilele în vamă. Mai mult, toată această așteptare produce pierderi majore firmelor de transport.

Tocmai pentru a identifica soluții și a primi răspunsuri cu privire la ce se întâmplă în vămi și care sunt măsurile avute în vedere de autoritățile competente, am adresat azi 2 întrebări, una către Ministerul de Finanțe (cu privire la activitatea ce ține de Direcția Generală Vamală) și a doua către Ministerul Afacerilor Interne (cu privire la partea ce ține de activitatea Poliției de frontieră).

De îndată cum primesc răspunsul vă voi ține la curent!", este de părere Oana Bulai.

Vezi și: Ucraina solicită extinderea capacităţii portului Constanţa pentru a-şi putea exporta cerealele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel