Oana Bulai: PSD, măsuri ferme pentru descurajarea creșterii facturilor la energie și gaze naturale
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Oana Bulai
Oana Bulai
Facturile primite de români în ultima lună sunt cu adevărat exagerate și imposibil de acoperit pentru multe familii din țara noastră, precizează Oana Bulai,  deputat PSD de Neamț.

Tocmai de aceea era necesar ca Guvernul să ia măsuri pentru a-i proteja pe români.

Pentru a face față acestor creșteri alarmante de prețuri, pentru consumatorii casnici PSD a propus ca începând din luna februarie să fie adoptate măsuri punctuale. Printre acestea s-au regăsit scăderea plafonului la energie electrică şi gaz şi creşterea limitei de consum.

Scopul măsurilor prezentate de PSD:

- SCĂDEREA FACTURILOR POPULAȚEI la energie electrică;

- SCĂDEREA FACTURILOR la energie electrică pentru ECONOMIE;

- Descurajarea creșterii ulterioare de prețuri;

- Descurajarea conduitei speculative.

Astfel, conform anunțului făcut de premier, la energie plafonul va fi redus de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului va crește de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ.

Pentru IMM-uri, dar și pentru consumatorii mari, va fi plafonat preţul la 1 leu pe KW. La gaz plafonul va scădea de la 0,37 lei la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru 5 luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33% la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW.

Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW, precizează Oana Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel