Oana Bulai: Egalitatea de gen poate debloca nebănuite resurse de talent
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Oana Bulai: Femeile sunt esențiale societății noastre
Oana Bulai: Femeile sunt esențiale societății noastre
Egalitatea între femei și bărbați este unul dintre pilonii de bază ai democrațiilor și statelor moderne!În urmă cu 77 de ani, pe 29 aprilie 1945, se făcea un pas important în ceea ce privește egalitatea de gen, precizează deputatul PSD de Neamț, Oana Bulai.

"Atunci avea loc un eveniment istoric în Franţa: femeile au votat pentru prima datǎ în cadrul unor alegeri municipale.

Este un moment esențial pentru toate femeile din lume. Vreme de secole, femeile au fost considerate inferioare bărbaţilor, iar dreptul electoral le-a fost interzis. După o luptă acerbă dusă de reprezentantele sexului frumos, dreptul la vot a fost câştigat. Accesul în viaţa politică al doamnelor și domnișoarelor nu ar fi fost posibil fără acțiunile reprezentantelor mişcării feministe.

Din păcate, chiar dacă suntem la ani buni distanță de la obținerea acestor drepturi, în continuare există discrepanțe în ceea ce privește paritatea dintre femei și bărbați în ceea ce privește reprezentarea, chiar și în viața politică din țara noastră. În continuare mai avem lucruri de îmbunătățit în România în privința egalității dintre femei și bărbați.

Egalitatea de gen poate debloca nebănuite resurse de talent, energie şi competenţă. Femeile sunt esențiale societății noastre. Prin solidaritate, femeile pot pune multe lucruri în mişcare. Într-o lume considerată a bărbaților, femeile au reușit să își obțină drepturile cu foarte multă muncă și determinare!", precizează Oana Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel