Oana Bulai, după ce Florin Cîțu a spus că vrea să condiționeze investițiile în educație și cercetare: Asta i se pare o povară domnului premier?
Oana Bulai, deputat al Partidului Social Democrat, a transmis un mesaj, după ce Florin Cîțu a spus că investiția în educație și cercetare trebuie să se facă doar dacă sunt rezultate.
Acum câteva zile, premierul Cîțu a declarat că investițiile în educație și cercetare ar putea fi condiționate de rezultate: „Nu vreau să investim în educație și cercetare fără să avem rezultate. A finanța doar de dragul finanțării de la buget nu cred că este o soluție, chiar dacă îi spunem, între ghilimele, cercetare.”
Oana Bulai a reacționat
Deputatul PSD Oana Bulai a transmis un mesaj, ca urmare a declarației lui Florin Cîțu:
„Această declarație a premierului îmi arată cât de puțin înțelege el rolul investițiilor în educație și cercetare. Când investești în educație o faci pe termen lung, la fel și în cazul cercetării. Investiția în educație înseamnă investiție în tinerii minunați pe care România îi are.
Asta i se pare o povară domnului premier? Să aloce bani pentru educația copiilor?
Personal consider că această abordare este nu doar ticăloasă, ci ne arată și limitele actualei guvernări când vine vorba despre tineri și viitorul lor. Ne demonstrează cât de mult înțelege premierul țara pe care o guvernează și nevoile ei. Răspunsul e simplu: DELOC!
Ce face Guvernul condus de Florin Cîțu pentru educație mai exact? Dacă ar fi citit „România educată”, ar fi văzut că o problemă a domeniului educației este tocmai subfinanțarea!“, spune deputatul PSD.
Educația nu are nevoie de lozinci
„Dar haideți să o luăm altfel: premierul Cîțu vorbește ca un finanțist, pentru el totul reprezintă cifre. Atunci, ca să înțeleagă și premierul, dacă vrem ca statul român să beneficieze de banii pe care îi investește în educația unui copil, atunci statul trebuie să își amortizeze investiția. Adică, absolvenții să aibă locuri de muncă în specialitatea pe care o termină! Câte locuri de muncă a creat Guvernul liberal în 2020 și 2021 pentru tineri? Aproape deloc!
Însă, chiar și așa, cu un sistem de educație subfinanțat în ultimii 2 ani de zile și cu părerea extrem de greșită pe care o are premierul despre acest sistem, școlile românești produc anual tineri foarte buni în domeniile lor. Ei sunt, domnul premier, rezultatul învățământului românesc! Doar că, din păcate, ei aleg să plece din țară, pentru că nu le oferiți posibilitatea unui viitor la ei acasă. Mai bine căutați soluții pentru a ține acești tineri acasă. Acesta ar trebui să fie scopul unui Guvern.
Aș vrea să cred că toată această frustrare a premierului Cîțu nu vine din faptul că sistemul de învățământ pe care îl blamează atât de mult „l-a cam trântit” în tinerețe.
Educația din România nu are nevoie de sloganuri și lozinci electorale! Are nevoie de o strategie pe termen lung, un plan. Îl puteți livra, domnule premier, sau nu? Dacă nu, atunci nu mai dați lecții!“, a precizat Oana Bulai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News