Oana Bîzgan, revoltată după votul din Parlament. Replică: "Este o altă chestiune, la USR probabil că se poate"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Senatul şi Camera Deputaţilor s-a reunit miercuri în şedinţă comună pentru a decide asupra numirilor în funcţiile de conducere vacante de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Banca Naţională a României (BNR) şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

După ce pentru funcția de președinte al Autorităţii Electorale Permanente a fost votat Daniel Barbu, propus de grupurile ALDE, în dauna Mariei Krause, propusă de USR, Oana Bîzgan a luat cuvântul în plen.

"În ceea ce privește votul pentru președinția AEP, USR a votat astăzi competența și independența, conform legilor în vigoare, pe care se pare că doar 58 de parlamentari le respectă. Este clar că doar implementarea cotelor de gen poate aduce și femeile competente în pozițiile pe care deja le merită. Vă rog, dragi colegi și colege, să vă amintiți votul dumneavoastră de astăzi și să nu ne aduceți argumentul fals al competenței, indiferent de gen, atunci când vom discuta proiectele de cote de gen pentru că astăzi a fost clar că ați îndeplinit o simplă formalitate. Ați ales în interesul partidului și nu al oamenilor!", a spus Oana Bîzgan, deputat USR.

(w670)

Apoi, un parlamentar a intervenit și a zis: "Cum ați putea să explicați votul dacă votul a fost secret? Dar asta este o altă chestiune, la USR probabil că se poate."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel