Oamenii generoşi au un IQ mai ridicat. Experţii au descoperit că cei "cu mână largă" sunt mai inteligenţi decât "strângătorii"
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Oamenii care sunt generoși din fire au un IQ mai mare, potrivit cercetărilor.

Persoanele generoase sunt altruiste și uneori se refuză pe ele însele pentru ca alții să aibă mai mult. Deși generozitatea nu este un lucru pe care oamenii îl asociază de obicei cu inteligența, cercetările psihologice arată clar o legătură, aşa cum se arată şi în Psychology Today. Şi experții de la Universitatea Yale au descoperit aceeaşi trăsătură de personalitate ca fiind indiciu al unui IQ ridicat. este vorba despre bunătate, de generozitate.

Egoiştii au un coeficient de inteligenţă mai scăzut

Persoanele cu un IQ mai ridicat au, în general, resurse mai mari sau se pot aștepta să recupereze mai târziu ceea ce au dăruit. Concluziile vin în urma unui studiu în care 96 de persoane au jucat jocuri care presupuneau fie să doneze altora, fie să păstreze lucruri pentru ei. Rezultatele au arătat că persoanele inteligente erau mai generoase cu ceilalți, notează sursa citată. În schimb, cei care păstrau mai mult pentru ei înșiși aveau tendința de a fi mai puțin inteligenți. Autorii studiului au folosit rezultatele testelor SAT, care pot fi convertite în scoruri IQ aproximative.

Oamenii buni şi empatici gândesc mai mult

Tot cercetările din ultimii ani arată că există o legătură directă între gradul de inteligență al unei persoane și capacitatea de a empatiza cu ceilalți, de a fi generos și receptiv la nevoile și sentimentele celor din jur. Primul aspect asupra cărora atrag atenția experții în neuroștiințe este următorul: persoanele care sunt bune sunt cele capabile să se gândească și la cei din jur, nu numai la ele însele. Empatia reprezintă, prin urmare, unul dintre semnele unui IQ ridicat, sunt de părere specialiștii. Practic, persoanele bune sunt cele care știu ce înseamnă sacrificiul personal, care aleg să-și dedice timpul, efortul și banii pentru ca și ceilalți să aibă parte de lucruri bune, pentru ca lumea în ansamblul ei să devină un loc mai bun. De cealaltă parte, persoanele care nu au un nivel ridicat al inteligenței sunt mai puțin tolerante față de ceilalți, mai egoiste. De pildă, un studiu canadian a ajuns la concluzia că persoanele rasiste sau cu tot felul de prejudecăți au un IQ mai scăzut decât al celor care sunt mai deschise în a-i accepta și pe cei care sunt diferiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel