Oamenii din spatele starurilor - Topul impresarilor din fotbal, conform Forbes
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Jonathan Barnett co-fondatorul agenţiei Stellar Group cel mai puternic impresar sportiv din lume. foto: STELLAR GROUP
Jonathan Barnett co-fondatorul agenţiei Stellar Group cel mai puternic impresar sportiv din lume. foto: STELLAR GROUP
Forbes a publicat topul celor mai puternici impresari din fotbal.

Jonathan Barnett, agentul fotbalistului galez Gareth Bale (Real Madrid), a fost desemnat drept cel mai puternic impresar sportiv din lume, potrivit clasamentului dat publicităţii de revista economică americană Forbes, citat de Agerpres.

Co-fondatorul agenţiei Stellar Group, care reprezintă 200 de clienţi din întreaga lume, a încasat comisioane de 128 milioane dolari (115 milioane euro) pe parcursul anului 2019.

Barnett a reuşit să-l depăşească pe cunoscutul impresar portughez Jorge Mendes, care îl reprezintă pe Cristiano Ronaldo, aflat pe poziţia a treia, cu 118 milioane euro încasaţi din comisioane în acest an. Mendes este devansat de americanul Scott Boras, agentul unor celebrităţi din lumea baseball-ului profesionist, cu 118,8 milioane dolari.

Italianul Mino Raiola, un alt impresar renumit în fotbalul european, care îl are printre clienţii săi pe campionul mondial francez Paul Pogba, se află pe locul al cincilea în ierarhia Forbes, cu comisioane în valoare totală de 70,3 milioane dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel