Oamenii de știință din România susţin campania de vaccinare împotriva COVID-19
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Medici și reprezentanți din Academia Oamenilor de Ştiinţă din România au anunțat printr-un comunicat de presă că se vor vaccina împotriva Covid și că susțin campania națională de vaccinare. 

Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR) susţine campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19 şi anunţă că medici membri ai AOSR s-au vaccinat, iar alţii urmează să se vaccineze în zilele următoare, potrivit unui comunicat transmis, duminică, Agerpres.

"Academia Oamenilor de Ştiinţă din România susţine cu toată convingerea, atât la nivel ştiinţific, cât şi la nivel civic, campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19. Din punct de vedere ştiinţific, AOSR îşi întemeiază poziţia pe analizele şi concluziile Secţiei de Ştiinţe Medicale din structura sa, care cuprinde personalităţi ale domeniului, profesori universitari, medici şi cercetători, cu prestigiu academic şi profesional pe plan naţional şi internaţional. Din perspectivă civică, în faţa gravităţii fără precedent a situaţiei generate de noul coronavirus, AOSR înţelege să fie solidară cu instituţiile statului român aflate pe prima linie a combaterii pandemiei şi să se implice în mod direct în efortul comun făcut de acestea pentru protejarea sănătăţii publice prin toate măsurile întreprinse şi prin campania de vaccinare. În acest cadru ştiinţific, civic şi moral, membrii medici ai AOSR, personalităţi de marcă ale medicinii româneşti, s-au vaccinat deja sau se vor vaccina în zilele următoare", se arată în comunicat.

Serie de evenimente academice



AOSR precizează că va organiza în următoarea perioadă, prin Secţia de Ştiinţe Medicale, o serie de evenimente academice - simpozioane, mese rotunde în format online - pe tema pandemiei, a măsurilor ştiinţifice şi administrative de combatere a acesteia, cu focalizare pe necesitatea vaccinării la scară largă a populaţiei. În contextul manifestărilor, se va acorda o atenţie specială vaccinurilor anti-COVID-19 prin abordări multidisciplinare care vor analiza mecanismele de funcţionare, efectele, beneficiile şi posibilele riscuri ale acestora, indică AOSR.

"Academia Oamenilor de Ştiinţă din România consideră că o astfel de implicare în efortul naţional de luptă împotriva pandemiei reprezintă o obligaţie a sa de ordin ştiinţific şi moral. O atare datorie devine prioritară în faţa diversităţii de opinii manifestate public în raport cu situaţia pandemică, din care nu lipsesc ştiri false, teorii conspiraţioniste, poziţii coronasceptice, atitudini manifeste împotriva vaccinării şi a măsurilor de protecţie, care duc la zădărnicirea luptei împotriva pandemiei. AOSR îşi fundamentează implicarea directă în acest proces naţional pe misiunea sa instituţională înscrisă în Statut şi în Legea de funcţionare, pe o istorie în slujba ştiinţei şi civilizaţiei româneşti de aproape un secol, începută cu fondarea Academiei de Ştiinţe din România, în 1935, de către un mare medic şi ministru al educaţiei, Doctorul Constantin Angelescu", se mai menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel