Data publicării:

Oamenii care, până recent, erau condamnați să nu mai meargă la schi. Prof. Dr. Victor S. Costache: Datorită valvei biologice, acum pot desfășura orice activitate / video

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie de la Mati Mango: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/munte-congelat-inghe-at-inghe-3193846/
Fotografie de la Mati Mango: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/munte-congelat-inghe-at-inghe-3193846/

Prof. Dr. Victor S. Costache ne-a vorbit despre mai multe premiere medicale ale Spitalului Clinic SANADOR și ne-a explicat care este diferența dintre valva mecanică și valva biologică.

Alegeri prezidentiale 2024

Specialistul a vorbit despre valva biologică. Aceasta a suferit modificări tehnologice și oferă pacienților posibilitatea unei calități a vieții mult mai bune. Datorită valvei biologice, pacienții cu hemofilie pot desfășura orice activitate vor - de exemplu: pot merge la schi. De asemenea, nu mai au nevoie de tratament anticoagulant.

„Tendința la nivel mondial este fie să se repare valvele, fie să se implanteze valve biologice. Dezavantajul teoretic al valvelor biologice era că aveau o durată de viață de aproximativ 10-15 ani. Această valvă pe care o vedeți acum în imagine (vedeți în emisiune la minutul 7) a suferit un proces tehnologic important și durata ei de viață a fost dublată. Din studiile preliminare pe care le avem la dispoziție, estimăm o perioadă de viață undeva la 20 - 25 de ani, o schimbare de paradigmă care ne permite să tratăm pacienți cu valvulopatie aortică cu această tehnologie nouă. Acești pacienți vor beneficia de o bioproteză de ultimă generație”, a spus Prof. Dr. Victor S. Costache.

3. Victor Cos... (victor-costache_05902600.jpg)

„Pacienții nu vor mai fi hemofilici pe viață, nu necesită tratament anticoagulant, vor putea desfășura orice activitate socio-profesională sau activitate domestică sau sportivă”, a mai spus medicul.

„Un pacient cu valvă mecanică este condamnat din punct de vedere al unor sporturi, a unor hobby-uri mult îndrăgite. Orice cădere la schi cu o valvă mecanică, sub tratament anticoagulant, ar avea drept consecință un hematom important care ar necesita o perioadă de spitalizare importantă. Astfel de dezavantaje sunt eliminate cu această tehnologie nouă. Valva biologică este mai apropiată de natură”, a spus Prof. Dr. Victor S. Costache la DC News și DC Medical.

Vedeți, aici, pe larg, mai multe explicații:

Youtube video image

 

 

Prof. Dr. Victor S. Costache este membru al Academiei Franceze de Chirurgie, expert în chirurgie cardiovasculară minim invazivă și implantare valve transcateter. De asemenea, este directorul programului universitar de chirurgie cardiovasculară al Universității Titu Maiorescu.

VEZI ȘI: Noua față a medicinei românești. În trecut părea SF, dar acum e posibil la SANADOR. Prof. Dr. Victor S. Costache: Veste bună pentru oamenii cu boli cardiovasculare / video - https://www.dcnews.ro/noua-fata-a-medicinei-romanesti-in-trecut-parea-sf-dar-acum-e-posibil-la-sanador-prof-dr-victor-s-costache-veste-buna-pentru-oamenii-cu-boli-cardiovasculare-video_899389.html

Premieră națională în chirurgia cardiacă minim invazivă, la SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, echipa condusă de Prof. Dr. Victor S. Costache a realizat, în premieră națională absolută, o intervenție de chirurgie cardiacă minim invazivă. În același timp operator, la un pacient tânăr, de 38 de ani, s-a realizat tratamentul minim invaziv al insuficienței de valvă aortică prin defect congenital (bicuspidie aortică), urmat de corectarea, de asemenea prin intervenție minim invazivă, a unui defect septal ventricular. Vezi mai multe aici: https://www.sanador.ro/blog/premiera-nationala-chirurgie-cardiaca-minim-invaziva-sanador

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel