O voluntară a Crucii Roșii, înjurată pentru că a îmbrățișat un migrant senegalez
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Twitter - Cruz Roja Española
Twitter - Cruz Roja Española
Luna Reyes, o voluntară a Crucii Roșii spaniole, a fost înjurată şi a primit sute de ameninţări după ce pe Twitter a apărut o imagine cu aceasta îmbrățișând un migrant senegalez ajuns pe teritoriul spaniol. 

Luna Reyes este o voluntară a Crucii Roșii în Spania care a fost denigrată pentru gestul uman făcut pentru un migrant senegalez, pe care l-a îmbrățișat. Totul a avut loc în exclava Ceuta, care a fost luată cu asalt de migranții africani, care au trecut granița dintre Maroc și Spania în mod forțat. 

Gestul voluntarei a fost imortalizat într-o fotografie care a devenit virală pe rețelele de socializare. Cu toate acestea, tânăra s-a văzut nevoită să își blocheze conturile personale din cauza mesajelor denigratoare și a abuzurilor verbale venite din partea susținătorilor partidului spaniol VOX, dar și din partea celor indignați de venirea migranților în Ceuta. 

Insulte pentru un gest uman

„Nu se opreau să mă insulte și să-mi spună lucruri oribile, rasiste”, a declarat Luna Reyes pentru postul de televiziune spaniol RTVE. Aceasta a devenit voluntar al Crucii Roșii în martie. Aceasta a spus că gestul său este unul „normal” nevoia de a îmbrățisa pe cineva o consideră „cel mai normal lucru din lume”, relatează Digi24

Vestea mesajelor negative și a abuzului verbal a mobilizat internauții, care au inundat paginile de media cu mesaje pozitive și de apreciere la adresa tinerei voluntare. 

Bebeluș salvat din apele mării

Un polițist a reușit să salveze un bebeluș nou-născut din apele mării la Ceuta. Pozele au fost postate de Guarda Civil pe paginile de socializare ale instituției spaniole, scrie The Sun. 

Poliția marocană permite trecerea

Yusuf a dat din umeri când a fost întrebat de ce s-a alăturat valului de 8.000 de marocani care s-au cățărat și au înotat pentru a ajunge ilegal în enclava spaniolă Ceuta. „Voiam să văd și eu cum e. Poate ajungeam să-mi găsesc și de muncă”, a transmis acesta, pentru The Times. La doar 16 ani, Yusuf, care provine dintr-un oraș învecinat enclavei, a luat decizia după ce a văzut un anunț pe rețelele de socializare cum că poliția marocană nu va împiedica pe nimeni să treacă granița. El și mai mulți prieteni au trecut de două ori granița, în doar două zile, după ce prima oară au fost goniți de soldații spanioli.

6.000 de migranți

În sudul Spaniei, zonele Ceuta și Melita au fost luate cu asalt de migranții africani, situația fiind în atenția guvernului madrilen. Ambasadorul statului Maroc a fost convocat de Ministerul de Externe, iar premierul spaniol, Pedro Sanchez, a promis rectificarea situației, el însuși fiind o țintă a violențelor. Mașina acestuia a fost atacată de protestatari în momentul în care ieșea din aeroportul Ceuta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel