O unitate de la Cernavodă s-a deconectat de la sistemul energetic: Nu are impact pe partea nucleară
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
O unitate de la Cernavodă s-a deconectat automat de la sistemul energetic național fără a produce un impact pe partea nucleară sau asupra populației și angajaților. Incidentul a fost provocat de o avarie, iar echipele SN Nuclearelectrica SA acționează pentru remedierea acesteia.

SN Nuclearelectrica SA anunță prin intermediul unui comunicat de presă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național (SEN) în după-amiaza zilei de sâmbătă, ca urmare a apariției unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară.

Specialiștii CNE Cernavoda investighează cauza și lucrează la remedierea acesteia în vederea reconectării Unității 2 la SEN.

Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele funcționând conform proiectului, explică reprezentanții companiei.

Deconectarea automată și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, pesonalului unității, populației și mediului înconjurător, precizează SN Nuclearelectrica SA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel