O treime dintre proprietarii de câini NU cunosc exercițiile corecte pentru rasa lor
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O treime dintre proprietarii de câini NU cunosc exercițiile corecte pentru rasa lor / Foto: Pixabay
O treime dintre proprietarii de câini NU cunosc exercițiile corecte pentru rasa lor / Foto: Pixabay
O treime dintre proprietarii de câini NU cunosc exercițiile corecte pentru rasa lor, potrivit unui studiu.

Un nou studiu din Marea Britanie, efectuate pe 1.000 de proprietari de câini, a constatat că 80% dintre cei care intenționează să facă mișcare cu câinii lor, peste un sfert recunosc că nu cunosc exercițiile corecte pentru rasa câinelui pe care îl au, scrie The Gazette.

Cu toate acestea, având în vedere că peste jumătate dintre proprietarii de câini susțin că se simt mult mai motivați să facă sport atunci când sunt cu câinele lor, un set de noi exerciții a fost conceput pentru a face ca atât câinii, cât și stăpânii lor să aibă parte de exerciții potrivite lor.

Ce conține setul de exerciții

Având în vedere că nevoile de exerciții pentru diferite rase variază foarte mult, „Doggy Walkouts” au fost concepute de experții veterinari de la Wisdom Panel și de antrenorul personal Luke Worthington, pentru a maximiza timpul petrecut împreună în aer liber, oferind omului și câinelui o serie de mișcări pentru a arde caloriile împreună.

Prin cunoștințele profunde bazate pe rasă dobândite prin testarea ADN-ului a milioane de câini, antrenamentele reunesc peste 221 de rase și rase mixte din Marea Britanie în cinci categorii și se bazează pe trei exerciții de bază.

„Câinele tău este prietenul perfect de antrenament. Sunt loiali, campionul tău numărul 1, nu judecă niciodată, sunt neobosite și s-a dovedit că măresc nivelul serotoninei. Nu numai că, probabil sunt mai puternici decât tine, dar cu siguranță sunt mai rapizi decât tine și mereu dispuși să iasă afară pentru aer curat și exerciții fizice. De aceea, am lucrat cu Wisdom Panel pentru a construi Doggy Walkouts pe baza nevoilor specifice rasei câinelui tău. Așa că ia-ți câinele, mergi în parc și încearcă aceste exerciții simple pentru a arde calorii în timp ce faci și câinelui tău o favoare.", a spus antrenorul Luke Worthington.

Dr. Annette Louviere, medic veterinar la Wisdom Panel a comentat: „Pe lângă faptul că oferă un antrenament fizic serios, Doggy Walkouts au fost concepute având în vedere bunăstarea mentală, pentru a crea o legătură și mai mare între câine și proprietar".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel