O treime dintre americani vor taxă pentru hipsteri. Vezi de ce
Hipsterii au pierdut simpatia americanilor. Potrivit unui sondaj de opinie, americanilor nu doar că nu le mai place stilul ciudat al hipsterilor, dar vor și o taxă specială. Iar procentul celor care optează pentru acestă taxă este îngrijorător- 27%. Motivul invocat este unul simplu, "pentru că sunt atât de supărători".
Rezultatele sondajului sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât este realizat de către "Public Policy Polling", un centru de cercetare distins, care a prezis corect rezultatele de la ultimele alegeri prezidențiale, scrie observer.com. Întrebările nu au fost tocmai nepărtinitoare. De exemplu, respondenții au avut de ales între două variante: hipsterii aduc societății o contribuție culturală pozitivă sau își însușesc "tropi" culturale din trecut pentru propriul lor amuzament ironic.
Un procent uriaș de 46% a bifat a doua variantă. Această atitudine poate fi cauzată de monopolul hipsterilor: sunt cea mai numeroasă minoritate, au cartiere proprii și reprezintă jumătate dintre votanții cu vârste între 18-29 de ani. Înclinația spre nonconformism ar afecta șansele unui candidat de pe scena politică, dacă luăm în considerare procentul de 98% dintre republicani care au răspuns că este mai puțin probabil să voteze un hipster. Totuși șansele nu sunt pierdute dacă luăm în considerare procentul de 43% dintre respondenți, care au spus că "nu sunt siguri" nu privire la ceea ce înseamnă a fi hipster.
Nu a fost prezentată motivația din spatele studiului.
Ce sunt hipsterii
Hipsterii sunt acele persoane care poarta palarie, ochelari cu lentila din sticla, dar nu de vedere, esarfa vara, pantaloni skinny, geanta mare pe umar, aparat foto Polaroid, geaca de piele si iPhone, potrivit etec21.bule.ro.
Potrivit Urban Dictionary hipster, care deriva din termenul slang „hip”, cu alte cuvinte „informat despre ultima moda”, este o subcultura a unor persoane cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani care cred in gandirea independenta, anticonformism, creativitate, arta si muzica indie.
Nascut la inceputul lui 2000 in cartierul Williamsburg din New York, si raspandit apoi in lumea intreaga, hipsterism-ul reuneste tineri educati care lucreaza adesea in lumea artei, a muzicii si a modei, dar care refuza canoanele estetice ale culturii din SUA chiar si sexualitatea prestabilita, potrivit ziarului italian La Repubblica.
Ceea ce deosebeste aceste grupuri este absenta unor intentii politice. Nu revendica nicio apartenenta politica, pentru ca sunt in mod voit independenti de orice regula. Nu vor sa fie catalogati si eludeaza actualitatea, exceptand evident muzica si moda.
Singura religie pe care toti hipsterii o recunosc ca atare sunt pantalonii stramti.
Fetele ii imbraca pe cei super slim, stransi pana la genunchi, iar baietii se straduie sa imbrace modele feminine. Hipsterul nu face nici un efort sa se integreze in societate.
Este ironic, traieste cu lejeritate si uraste sa fie calificat drept hipster. Hipsterul e acuzat ca nu are ideologie. E un mix de anarhism, punk, anti-capitalism, ecologism si, pe alocuri, atitudine post-rasiala.
Hipsterul citeste mai mult, este vegan, isi cumpara viniluri, isi achizitioneaza haine de la diverse targuri vintage. Cand termenul de hipster este folosit ca o insulta, e folosit pentru a arata falsul si a implica lipsa autenticitatii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News