Urmărește emisiunea live
O tornadă spectaculoasă a fost filmată în Canada - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O tornadă spectaculoasă a fost filmată în Canada / Foto: Pixabay
O tornadă spectaculoasă a fost filmată în Canada / Foto: Pixabay
O tornadă spectaculoasă a fost surprinsă în Canada. 

O tornadă spectaculoasă a fost surprinsă în D’Arcy, provincia Saskatchewa, din Canada. Tornada s-a format pe un câmp din Canada, potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare. Oamenii s-au înghesuit să facă poze și să fotografieze tornada, în ciuda faptului că un astfel de fenomen poate fi extrem de periculos. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, în urma apariției fenomenului.

Potrivit Environment and Climate Change Canada (ECCC), în total au fost identificate trei tornade în zonă, scrie CTV News.

„Furtunile s-au dezvoltat rapid târziu în cursul zilei ... și au produs foarte repede trei tornade diferite.”, a declarat meteorologul Terri Lang, din cadrul ECC.

„Erau relativ apropiate, una între D'arcy și Fisk, apoi alte două mai aproape de McGee.”, a precizat acesta.



Meteorologul a spus că puterea tornadelor este evaluată. Lang a mai spus că s-au raportat nori de pâlnie și grindină în jurul orașului Rosetown. Ea a spus că un nor de pâlnie este considerat o tornadă numai dacă ajunge până jos și are ca rezultat daune la sol. Tornadele și norii de pâlnie au apărut dintr-o linie de fenomene care s-au dezvoltat rapid, potrivit meteorologului. Totodată, alte zone s-ar confrunta cu precipitații puternice, care s-ar putea transforma ușor în furtuni.

Terri Lang a explicat că lunile iunie și iulie sunt „sezonul perfect al tornadelor” în Saskatchewan și că este important ca oamenii să țină cont de siguranță. Un subsol oferă cea mai bună protecție împotriva unei tornade. Cu toate acestea, o cameră interioară, departe de uși și ferestre, va funcționa dacă nu mergeți la parter.

"Majoritatea oamenilor sunt uciși sau răniți de resturi zburătoare, așa că trebuie să vă asigurați că sunteți în siguranță.", a spus Lang.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel