O știre falsă, risc de război nuclear între Israel și Pakistan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O știre falsă a tensionat relațiile dintre Israel și Pakistan, ambele state având capacități nucleare. Știrea a fost publicată în data de 20 decembrie, de site-ul AWD News.

Potrivit presei britanice și italiene, o postare-avertisment, aparent realizată de ministrul israelian al Apărării a stârnit o replică dură de la Islamabad.

Site-ul amintit a publicat o postare a șefului Apărării israeliene, care spunea că dacă Pakistanul trimite trupe în Siria, sub orice pretext, Israelul va riposta folosind arma nucleară.

Reacția a venit patru zile mai târziu, când ministrul Apărării din Islamabad, Khawaja Mohammad Asif, a transmis la rândul său o avertizare Israelului: "Pakistan este un stat nuclear”. Replica israeliană a liniștit lucrurile, precizând că articolul de la care a pornit disputa este în întregime inventat.

Nu este prima oară când știrile inventate în online determină reacții în lumea reală. La începutul lunii decembrie, o știre falsă despre un copil abuzat a determinat un schimb de focuri într-o pizzerie din Washington.

Nu doar site-uri obscure se pretează la acest gen de glume sinistre. Televiziunea britanică Sky News a regizat o astfel de știre privind traficul de arme în România. DIICOT îi anchetează pe românii care au ”jucat” în filmul Sky News, dar echipa britanică pare a fi de neatins de cître autoritățile de la București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel