România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 17 oct, 15:08
O țară începe selectarea persoanelor care vor primi cu prioritate vaccinul anti-COVID
Vaccin
O țară a început deja selectarea persoanelor care vor fi vaccinate cu prioritate împotriva coronavirusului.

India a început selectarea persoanelor care vor fi vaccinate cu prioritate împotriva COVID-19, transmite Agerpres. Potrivit The Times of India, angajaţii din prima linie în sănătate şi igienă, angajaţii din poliţie şi persoanele vârstnice cu comorbidităţi vor primi vaccinul cu prioritate.

Planul, care se află încă în stadiul de proiect, are drept scop vaccinarea a 23% din populaţie într-o primă etapă. Documentul final ar putea fi gata până la finalul perioadei octombrie-noiembrie, se mai precizează în raport. Persoanele selectate vor beneficia de circa 600 de milioane de doze de vaccin.

 

Peste 62.000 de cazuri într-o singură zi

 

La începutul acestei luni, ministrul Sănătăţii, Harsh Vardhan, a spus că India speră să primească până la 500 de milioane de doze de vaccinuri contra coronavirusului până în iulie anul viitor pentru inocularea a circa 250 de milioane de persoane. Totuși, vaccinarea populaţiei de 1,3 miliarde de persoane va fi un exerciţiu gigantic, care se va prelungi probabil până în 2022.

Numărul de infectări cu noul coronavirus în India a crescut cu alte 62.212 de cazuri în ultimele 24 de ore, bilanțul total al infectărilor ajungând la 7,43 de milioane. India a înregistrat al doilea cel mai mare număr de cazuri la nivel mondial după Statele Unite şi există temeri că bilanţul ar putea creşte pe perioada sezonului festivalurilor, care se află în desfăşurare.


.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro