Data actualizării:
Data publicării:

O tânără cu afecțiuni psihice a fost găsită pe stradă în Constanța cu lanțuri la picioare. Bunica sa a legat-o pentru a nu pleca de acasă

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
O femeie din Constanța este cercetată penal după ce și-a lăsat nepoata cu afecțiuni psihice legată cu un lanț la picior și a plecat de acasă.

Tânăra în vârstă de 18 ani a fost văzută pe o stradă din Constanța de mai mulți trecători în timp ce se plimba cu un lanț la picior, moment în care au sunat la 112 pentru a alerta Poliția.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au audiat-o pe fată, însă, au reușit cu greu, deoarece aceasta avea defect de vorbire, relatează focuspress.ro.

Potrivit sursei citate, părinții tinerei ar fi din Cumpăna, iar aceasta se afla în grija bunicilor, cu domiciliul în Constanța. Din cauza afecțiunilor psihice, bunica a decis să o lege înainte de a pleca de acasă, ca să o știe în siguranță.

”La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Arcului se află o femeie care are legat un lanț de picior. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de o femeie, de 18 ani, pe care bunica sa ar fi legat-o cu un lanț de picior, pentru ca aceasta să nu părăsească imobilul, fiind cunoscută cu plecări voluntare repetate”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele bunicii pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Tânăra a fost preluată de autoritățile abilitate și se află în siguranță.

De asemenea, au fost sesizați specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, care au preluat-o pe femeie, în vederea instituționalizării, potrivit reprezentanților IPJ Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel