Data publicării:

O tânără a fost ţinută cu forţa într-un imobil insalubru şi obligată de un individ să se prostitueze

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Procurorii DIICOT au reținut un bărbat suspectat că a oferit adăpost unei tinere de 21 de ani într-un apartament nesigur și că a transportat-o în diverse locuri din Capitală, unde a obligat-o prin violență să se prostitueze.

"În fapt, s-a reţinut că, începând cu luna noiembrie 2022, inculpatul, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoanei vătămate în vârstă de 21 de ani (cauzată de lipsa unei locuinţe şi a mijloacelor materiale de subzistenţă), dar şi prin inducerea în eroare în sensul promisiunii unei locuinţe în schimbul unei chirii, a recrutat-o în scopul exploatării sexuale şi a obligat-o, prin acte repetate de violenţă fizică şi psihică, să practice prostituţia. Ulterior, în cursul lunii noiembrie 2022, inculpatul a adăpostit persoana vătămată într-un imobil insalubru, fără geamuri şi mobilier, şi a transportat-o în diferite locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti, unde a constrâns-o să întreţină relaţii sexuale contra cost. Sumele de bani rezultate din activitatea infracţională au fost însuşite de inculpat", a informat DIICOT, într-un comunicat transmis marţi.

Bărbatul va fi prezentat marţi în faţa unui judecător de la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile de urmărire penală au fost realizate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel