Urmărește emisiunea live
O tânără a ajuns în spital, după ce a fost bătută de 6 adulți pentru că nu purta mască de protecție
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O tânără a ajuns în spital, după ce a fost bătută de 6 adulți pentru că nu purta mască de protecție  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O tânără a ajuns în spital, după ce a fost bătută de 6 adulți pentru că nu purta mască de protecție / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O tânără a fost bătută într-o suburbie a Berlinului din cauza faptului că nu purta mască de protecție.

Șase adulți s-au certat cu o tânără din suburbia berlineză Prenzlauer Berg, deoarece se pare că nu voia să poarte masca de protecție în tramvai. Grupul a insultat-o ​​pe tânăra de 17 ani și a lovit-o atât de puternic încât a fost nevoită să meargă la spital.

În disputa privind masca, adolescenta de 17 ani din cartierul berlinez Prenzlauer Berg a fost bătută și internată sâmbătă seara. Potrivit acesteia, cearta a escaladat cu un grup de șase adulți într-un tramvai. Bărbații și femeile au informat-o pe fată despre necesitatea purtării măștii, a spus poliția duminică.

După o ceartă inițial verbală, tânăra a fost insultată rasial de membrii grupului. Când ceilalți pasageri au părăsit tramvaiul, se spune că disputa a escaladat și mai mult. Tânăra a fost înconjurată și lovită cu pumni și picioare în mod repetat. În plus, se spune că una dintre femeile implicate i-ar fi smuls părul, potrivit poliției. Tânăra de 17 ani a ajuns, în final, să fie internată la spital, potrivit ziarului german Die Welt.

Polițiștii care au anchetat cazul l-au recunoscut din cazuri anterioare pe unul dintre atacatori dintr-un videoclip filmat chiar de victimă. El și alți doi suspecți, cu vârste cuprinse între 42 și 51 de ani, au fost arestați la un pub din apropiere, dar au negat acuzațiile. Unii dintre bărbați erau beți, iar polițiștii au găsit și narcotice la unul dintre ei. O anchetă rămâne în derulare, scrie RMX.

Obligativitatea purtării măștii, ca răspuns la criza Covid-19, a provocat reacții extreme și a crescut tensiunile sociale. Luna trecută, a existat o indignare larg răspândită în Austria când un copil a fost forțat să stea afară, în ger, deoarece nu avea mască, în ciuda faptului că avea o scutire medicală de obligația de a purta una (citește AICI).

Bilanț coronavirus complet, 7 februarie. Cazuri noi, persoane la ATI, decese

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 16.958 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 850 mai mult decât în ziua anterioară. 1.631 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

În total, până astăzi, 7 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.418.779 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 72.116 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 
1.990.254 pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 993 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 60.723 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 06.02.2022 (10:00) – 07.02.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 81 de decese ( 59 bărbați și 22 femei) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui.

Dintre cele 81 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 la categoria 50-59 de ani, 19 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 23 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 32 la categoria de vârstă peste 80 de ani (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel