Data actualizării:
Data publicării:

O stradă din Cluj va purta numele regretatului artist Dumitru Fărcaș. Inițiativa aparține unui profesor universitar din SUA

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Strada Cișmigiu. Sursă foto: Google Maps
Strada Cișmigiu. Sursă foto: Google Maps
O stradă din municipiul Cluj-Napoca va purta numele regretatului taragotist Dumitru Fărcaș. Inițiativa aparține profesorului universitar Petru Petrina de la Universitatea Cornell din SUA. Propunerea de schimbare a denumirii străzii se află pe ordinea de zi a ședinței din 7 septembrie a Consiliului Local.

Actuala stradă din Cluj, Strada Cișmigiu, va purta numele regretatului artist Dumitru Fărcaș. Propunerea de schimbare a denumirii străzii se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 7 septembrie.

Inițiativa, formulată către Primăriei la finalul lunii martie, ca omagiu pentru maestrul Dumitru Fărcaș, aparține profesorului universitar Petru Petrina de la Universitatea Cornell din SUA, care deține din 2014 și titlul de Doctor Honoris Causa (doctor datorită meritelor) la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

„Strada Cișmigiu se află în proximitatea casei în care a locuit Dumitru Fărcaș peste 35 de ani. Cunoscând sentimentele dumneavoastră față de Maestrul Dumitru Fărcaș sunt încrezător că cererea mea va fi rezolvată favorabil. În data de 12 mai se împlinesc 85 de ani de la nașterea Maestrului”, a arătat profesorul Petru Petrina într-un e-mail transmis primarului Emil Boc.

Potrivit Primăriei, decizia de a schimba numele străzii va afecta aproximativ 40 de persoane care locuiesc în această zonă. Soția artistului Dumitru Fărcaș, Elena Fărcaș, a salutat inițiativa și a mai cerut și montarea unei plăcuțe pe case de lângă Parcul Central, în zona în care a locuit artistul.

La ședința ordinară din 7 septembrie, Consiliul Local va dezbate un proiect de hotărâre pentru ca strada Cișmigiu să devină Dumitru Fărcaș, informează actualdecluj.ro.

În Cluj-Napoca se organizează și un festival, Taragotul de aur, în memoria marelui maestru, eveniment susținut de municipalitatea și inițiat de Fundația Dumitru Fărcaș.

Artistul Dumitru Fărcaș a decedat pe 7 august 2018, la vârsta de 80 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel