O statuie „plângătoare” a Fecioarei Maria a produs „lacrimi“ compuse din ulei de măsline și parfum. Oficialii eparhiei spun că nu este o farsă / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
O statuie a Fecioarei Maria din New Mexico a vărsat lacrimi în 2018. Acum, după mai multe analize, s-a dovedit că lacrimile erau un amestec de ulei de măsline și parfum.

În 2018, o biserică din New Mexico a susținut că statuia Fecioarei Maria pe care o deține „plânge”. Totul a început pe 20 mai 2018 – Duminica Rusaliilor în calendarul religios catolic – când enoriașii Episcopiei Romano-Catolice din Las Cruces ar fi fost martorii statuii plângătoare în timpul unei liturghii de la prânz, scrie IFL Science.

Evenimentul a adus în biserică un număr mare de oameni care căutau convertirea, spovedania și minunea care se întâmpla.

„Plânsul” ar fi avut loc de mai multe ori, potrivit lui Judy Ronquillo, managerul bisericii locale, potrivit Washington Post.

Experții au analizat substanța și au concluzionat că este ulei de măsline amestecat cu parfum, asemănător ca compoziție cu crismul, balsamul pentru ungerea la botez. Cu toate acestea, autoritățile bisericești nu au putut stabili de unde venea substanța.

Pentru a explica cazul, unii sceptici au sugerat că biserica a creat situația pentru a aduce mai mulți oameni în biserică. Oficialii eparhiei au negat acest lucru, mai ales că în biserică există camere de luat vederi.

În timp ce plânsul cu ulei de măsline ar putea părea un eveniment ciudat, statui care plâng au mai existat în lumea catolică în ultimele șapte decenii, însă doar câteva statui plângătoare au fost recunoscute de Biserică.

În ultimele decenii, au existat mai multe cazuri mediatizate pe scară largă în Italia în care statuile au început să plângă sânge. În 2002, o statuie a sfântului catolic Padre Pio a fost văzută cu „lacrimi” de sânge, dar ulterior s-a dovedit că sângele aparținea unei femei. În 2008, un custode al unei biserici a fost judecat pentru că a falsificat lacrimi de sânge pe o statuie a Fecioarei Maria. ADN-ul lui se potrivea cu cel al „lacrimilor”.

Cel mai controversat caz a fost o statuie a Fecioarei Maria, care în 1995, în orașul italian Civitavecchia, a început să plângă. 60 de persoane au susținut că au văzut statuia vărsând lacrimi de sânge de 14 ori. Ulterior s-a constatat că sângele este masculin. Proprietarul statuii, un cetățean pe nume Fabio Gregori, a refuzat să facă un test ADN.

<iframe width="100%" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mLLHF1WXty0" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel