O Skoda din 2019, piesă de muzeu. Ce o face specială
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Skoda-storyboard.com
Sursa: Skoda-storyboard.com
O maşină produsă de Skoda în 2019 a ajuns piesă de muzeu în Praga. 

Este vorba de un model Skoda Superb, din  echiparea de top „Laurin & Klement”. Dar maşina este specială pentru că a fost limuzina preşedintelui ceh Milos Zeman. Aceasta a fost făcută pe comandă, este de culoare neagră și folosește un motor 2.0 TSI, care livrează 280 CP. De asemenea, mașina este dotată cu sistem de tracțiune integrală, scrie promotor.ro.

În momentul de față, Muzeul Tehnic Național din Praga găzduiește o flotă consistentă de vehicule prezidențiale. Între acestea și-a făcut loc și mașina folosită de Tomas Garrigue Masary, primul președinte din istoria fostei Cehoslovacii. Cunoscut și sub numele de Thomas Masaryk, acesta a deținut funcția supremă în stat timp de 17 ani, între 14 noiembrie 1918 și 14 decembrie 1935.

Vaclav Klement, unul dintre fondatorii companiei Skoda Auto de astăzi, a donat acestui muzeu una dintre primele mașini produse la Mlada Boleslav. Este vorba despre un exemplar Laurin & Klement Voiturette din 1906. De asemenea, acesta a donat și mai multe motociclete și arhive valoroase în anul 1935.

"Această companie, legată de istoria Cehiei"

"Modelele Skoda din Muzeul Tehnic Naţional ne arată că această companie este legată de istoria Cehiei. Modelul Voiturette B donat de Vaclav Klement este unul dintre primele automobile construite în Boleslav. Primul Enyaq IV făcut în Cehia este de asemenea în muzeu din septembrie 2021. Sunt încântat că putem găzdui şi fosta Skoda Superb a preşedintelui. Acest model arată că vehiculele noastre sunt limuzine impresionante", a declarat Michael Oeljeklaus, membru în Comitetul de Conducere al Skoda AUTO, conform site-ului companiei. 

"Ne bucurăm de o colaborare bună cu Skoda AUTO. Compania a sprijinit Muzeul Tehnic Naţional în spiritul prieteniei de mai bine de un secol. Vaclav Klement şi-a lăsat arhiva personală în grija noastră, a donat primele exponate ale muzeului, a susţinut instituţia financiar. Suntem încântaţi să adăugăm maşina oficială a preşedintelui Republicii aici, continuând, astfel, o tradiţie de zeci de ani", a declarat şi Karel Ksandr, directoul general al Muzeului Tehnic Naţional. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel