"O scrisoare pierdută", la Teatrul Odeon, de Ziua Unirii
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp
o scrisoare pierduta
o scrisoare pierduta

Un spectacol montat la Teatrul Național din Craiova, în regia lui Mircea Cornișteanu, " O scrisoare pierdută" a lui Caragiale se va juca pe 24 ianuarie la ora 19:00, pe scena mare a Teatrului Odeon. 

În rolul lui Ştefan Tipătescu îl puteți urmări pe cameleonicul Claudiu Bleonţ, iar pe Zoe o intruchipează Cerasela Iosifescu. Distribuţia este completată de alte nume cunoscute publicului de teatru: Ilie Gheorghe, Valentin Mihali, Adrian Andone.

Regizorul Mircea Cornișteanu va urca și el pe scenă alături de echipa sa, în rolul lui Pristanda.

Piesa propune o imagine coerentă şi reuşită asupra societăţii actuale, transpusă prin textul lui Caragiale, fără clişeele cunoscute, proaspătă şi vie, cu umor şi modernizată inteligent şi deloc ostentativ.

Dacă vă întrebați de ce ar trbui să vedeți această piesă, răspunsul este dat chiar de actorul Claudiu Bleonț care interpretează unul din rolurile principale "pentru că şi politicianul actual, ca şi Tipătescu, are o pasiune pentru o femeie!".

"Caragiale a relevat tipologii umane... Sunt valabile în orice cultură, în orice religie, în orice rasă. Suntem membri unei singure specii, cea umană. Caracterele din „Scrisoarea pierdută“ sunt tipologii universale. De multe ori se vorbeşte că suntem din lumea lui Caragiale. Eu nu privesc această afirmaţie cinic sau ironic. Toate personajele de aici sunt personaje care încearcă să se lupte pentru supravieţuire... Supravieţuire prin a-şi păstra scaunul, prin a-şi cultiva o relaţie de iubire, prin a avea un sens" a completat actorul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel