O rachetă a căzut în Republica Moldova, după atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei. Autoritățile de la Chișinău, în alertă - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Resturi de rachetă au fost descoperite în Republica Moldova după bombardamentele Rusiei în Ucraina.

Polițiștii de frontieră din Republica Moldova au găsit epava unei rachete în apropierea satului Larga, la granița cu Ucraina. Potrivit unui comunicat al autorităților de la Chișinău, au fost depistate resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

Acesta este cel de-al 3 caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova. 

"Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după amiază, în zona sectorului de frontieră Larga (r. Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.Din cauza bombardamentelor asupra Ucrainei, IGPF a pus în aplicare planul de contingență și a sporit numărul patrulelor de poliției pe zona de frontieră cu Ucraina, cu observarea spațiului aerian și a fâșiei verzi de frontieră cu Ucraina.

VEZI ȘI: O rachetă a căzut în Republica Moldova. Ce s-a auzit în acel moment - Video

S-a luat măsura protejării zonei

Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat serviciul de urgență 112, precum și echipele Bombteh ale IGP. De asemenea, a fost anunțată și procuratura raionului Briceni. IGSU și Poliția de Frontieră asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii.Este cel de-al 3 caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova. Ca și în cazurile precedente, se întreprind toate acțiunile necesare, conform procedurii, de către instituțiile abilitate" a transmis Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova într-o postare pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel