O profesoară căsătorită, care a dansat în club și s-a sărutat cu un elev, a fost... mustrată. Le-a spus celorlalți elevi să se ducă naibii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Andrea Piacquadio)
Sursă foto: Pexels (Andrea Piacquadio)
O profesoară s-a putut întoarce la catedră, cu toate că a comis o faptă cât se poate de imorală.

Unei profesoare din Scoția, care s-a sărutat și a dansat într-un mod nepotrivit cu un elev într-un club de noapte, i s-a permis să se întoarcă la catedră. Ashley McConnell a primit o mustrare din partea Consiliului General de Predare din Scoția (GTCS) astăzi. 

Profesoara de fizică s-a luptat de săptămâni întregi pentru a-și păstra locul de muncă după ce a fost lansată o investigație cu privire la comportamentul ei legat de un adolescent la clubul de noapte Skinandi din Thurso, Caithness, în martie 2018, scrie The Sun. S-a descoperit că femeia căsătorită a sărutat un elev de liceu, Thurso, de 17 ani, la clubul de noapte și a dansat cu el într-o manieră nepotrivită relației dintre ei.

A izbucnit în lacrimi la audiere

Ea s-a ținut, de asemenea, de mână cu adolescentul și le-a spus altor elevi care erau la același club să ”se ducă naibii” după ce i-au pus la îndoială comportamentul inadecvat. McConnell, care avea 30 de ani la acea vreme, a recunoscut în comisia GTCS luna trecută că a băut o cantitate excesivă de alcool în noaptea în cauză și nu și-a amintit totul. Ea a izbucnit în lacrimi când a depus mărturie și a recunoscut că își amintește că stătea în fața elevului.

După ce au fost audiate șapte zile de probe, GTCS a decis că McConnell va avea voie să se întoarcă în sala de clasă și i-a emis o mustrare. 

Comisia a motivat: ”Comisia a considerat că o combinație de factori i-au influențat comportamentul în acea seară. Victima a fost convinsă că comportamentul profesorului a fost în afara caracterului și că nu a fost nici prădător, nici premeditat în intenție. GTCS a constatat că nu există suficiente dovezi pentru a dovedi acuzațiile conform cărora McConnell, profesoara, a atins elevul în partea inferioară sau în zona inghinală.

A scăpat cu o ”mustrare”

„Completul a remarcat că profesoara a recunoscut unele dintre conduitele dovedite și că a reflectat și a luat măsuri ample pentru a remedia. Completul a considerat, de asemenea, că o mustrare ar satisface interesul public în circumstanțele particulare ale cazului. O mustrare a indicat în mod corespunzător gravitatea comportamentului față de profesie și public și ar menține astfel încrederea publicului în profesori și în profesia în cauză. Completul a concluzionat că mustrarea ar trebui impusă timp de nouă luni”.

Depunând mărturie la audierea de luna trecută, McConnell, cunoscută și sub numele de Ashley Swanson, a declarat: „Îmi amintesc de elevul A. care stătea în fața mea și îmi amintesc că am petrecut o parte din noapte cu o fostă elevă. Probabil trecuseră vreo trei ani de când le-am predat. L-am recunoscut”, a spus profesoara în cadrul mărturiilor depuse în fața comisiei de anchetă. 

Raluca Bădulescu, profesoară de limba română la liceul Mihai Viteazul

Primul job a fost de profesoară de limba română, trei luni de zile la liceul Mihai Viteazul. Nu era de mine. A fost mișto, m-am distrat. Abia terminasem, aveam 24 de ani. Eram apropiați de vârstă cu cei de la liceu. Îmi plăcea, dar una e să râzi și să te distrezi și alta e ca elevii să învețe. Înțelegeam că lipsesc de la ore. Eu eram profesoară de română și de engleză. Îi înțelegeam că n-au făcut rezumat, eram mai mult prietena lor și nu mergea așa. Am prins un 1 Martie și am fost la niște petreceri. Însă am prins alături de ei o petrecere. Era suficient sa spună ca lipsesc’’, a povestit Raluca Bădulescu. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel