Un studiu realizat de Universitatea Cambridge a descoperit că o creștere a consumului de fructe și legume cu o porție mică zilnică reduce cu 25% riscul diabetului de tip 2, scrie dailymail.co.uk.
Cercetătorii spun că o porție de 66 de grame de fructe reduce riscul de diabet cu 25%. În Marea Britanie, o porție de legume sau fructe este definită ca 80g, echivalentul a trei linguri de morcovi fierți sau un măr mic.
”Aportul de fructe și legume, mai degrabă decât suplimentele de vitamine, este potențial benefic pentru prevenirea diabetului de tip 2”, a precizat echipa de cercetători.
Și cerealele te pot scăpa de diabet
Școala Medicală din Harvard a estimat că o porție pe zi de cereale integrale pentru micul dejun, cum ar fi terci sau cereale, ar reduce riscul cu 19%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Vremea de Florii, 1 mai şi Paşti. ANM a venit cu prognoza completă
- Horoscop 29 aprilie - 5 mai cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o furtună săptămâna următoare
- BANCUL ZILEI: Sughițul...
- Marina Almășan, plângere penală pentru hărțuire la locul de muncă și abuz în serviciu. Toate detaliile, într-un interviu pentru Spectacola.ro
- "Şi l-aţi omorât, în mod barbar, pe Ceauşescu". Dan Ciachir, moment de calmitate și ropote de aplauze: "A fost condamnat după propriul său Cod penal"
- Burduja a rupt gura târgului. Cum a venit să-și depună candidatura pentru Primăria Capitalei (FOTO+VIDEO)
- Adrian Elicopter de Luptă, student la Academia de Poliție, după scandalul cu bătaia: Mi-am riscat poziția de student / Toți care mă acuză de violență fizică să nu uite că totul a început la Nuba
- Reţetă pentru o catastrofă. Vânătoarea de ouă de lângă Bacău se putea termina tragic
- Alimentele pe care nu trebuie să le consumi niciodată înainte de a pleca într-o călătorie
- Greșeală îngrijorătoare făcută la trecerea de pietoni. Titi Aur: Nu au fost învățați / Risc mare de accident / video