O planetă cu oceane, găsită în Sistemul Solar. Găzduieşte viaţă extraterestră?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Horoscop, joi, 23 decembrie 2021. Sursă foto: Pixabay
Horoscop, joi, 23 decembrie 2021. Sursă foto: Pixabay
O planetă cu oceane a fost găsită de cercetători în sistemul nostru Solar. Oamenii de ştiinţă se întreabă acum dacă planeta găzduieşte şi viaţă extraterestră. 

Nava Dawn a orbitat planeta pitică Ceres, ce se află în centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter, după ce a rămas fără combustibil în 2018. La un moment dat, nava a coborât până la o altitudine de 35 de km deasupra planetei, ofering o imagine detaliată a suprafeței și a unor regiuni mai deschise la culoare.

Acele regiuni ar fi acoperite de carbonat de sodiu (compus din sodiu, carbon și oxigen), ce ar fi provenit de la un lichid ce s-a evaporat pe suprafața Ceres, însă, până acum, experții nu știau de unde provenea acest lichid.

Un nou studiu demonstrează că acea apă sărată a ajuns la suprafața planetei de la un rezervor subteran cu o adâncime de 40 de km și sute de km lățime, scrie digi-world.tv

“Materialul găsit pe Ceres e foarte important din punct de vedere al astrobiologiei,” a declarat Maria Cristina De Sanctis, cercetător în cadrul Istituto Nazionale di Astrofisica, din Roma, pentru The Guardian. “Știm că aceste minerale sunt esențiale pentru apariția vieții.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel