Data actualizării:
Data publicării:

O persoană cu dizabilități, în ședința CGMB. Nicușor Dan nici nu s-a uitat la el. ”Domnule primar, vă uitați la mine, vă rog? Ăsta este respectul” FOTO/ VIDEO

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Nicușor Dan nici nu se uită la propriile ”victime”. 

Gheorghe Cătălin Moșgoreanu este un bărbat cu dizabilități care-și strigă disperarea de când i s-a înjumătățit indemnizația la 250 de lei, din decizia primarului general. În acest sens, n-ar exista o hotărâre a CGMB. A depus și plângere la DNA recent. 

”În primul rând, acest referendum este ilegal și vă spun de ce, articolul 14 din legea 273 din 2006, care spune că ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale numai după stingerea plăților restante înregistrate la finele anului anterior. Domnul primar, vreți să vă uitați la mine, vă rog? Ah, ăsta este respectul pe care-l arătați persoanelor cu dizabilități. Primăria are datorii de 500.000.000 de lei către persoanele cu dizabilități. Dacă se face vreo propunere și vreo cheltuială nouă înseamnă încălcarea legii, ceea ce, la suma respectivă, înseamnă dosar penal la DNA” a spus Gheorghe Cătălin Moșgoreanu, în ședința CGMB de astăzi. El a fost atenționat să rămână la subiect, despre care susține că e ilegal, venind și cu o hotărâre definitivă a instanței. 

Consiliul General al Municipiului București a decis că vom avea referendum în București, în primul tur al alegerilor prezidențiale. Vezi mai mult aici

Cetățeanul prezent în ședința Consiliului General i-a făcut, în iunie 2024, plângere lui Nicușor Dan la DNA, menționând: ”Mie, personal, făptuitorul Nicușor Dan mi-a creat o pagubă materială de aproximativ 10.000 de lei și o vătămare a dreptului meu de persoană cu dizabilitate de a încasa lunar suma de 500 de lei prevăzută de HCGMB nr. 330/2017”. ”Prejudiciul total adus de făptuitor (prin încălcarea legislației primare conform hotărârii CCR privind infracțiunea de abuz în serviciu) celor 58.500 de beneficiari ai Hotărârii sus-menționate depășește suma de 550.000.000 de lei plus dobânda legală și actualizarea cu rata inflației” a susținut el și cu acea ocazie. 

Concret, în 2020, Nicușor Dan, odată ales primar, a redus la jumătate indemnizațiile pentru persoanele cu dizabilități. În 2021, USR-Plus acuza că este o nedreptate și-și exprima dorința de a o repara. În 2023, un liberal susținea că nu a existat nicio decizia a CGMB de reducere a acestui stimulent la jumătate, Nicușor Dan fiind acuzat, cu acea ocazie, că a semnat o tăiere a indemnizațiilor abuzivă, pentru a-și plăti amenzile: ” le-a înjumătățit abuziv stimulentul, ca să-și plătească el amenzile din bugetul PMB” susținea liberalul Costin Hazarian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel