Urmărește emisiunea live
O parte din flota KLM va utiliza drept carburant ulei prăjit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
klm-biofuel
klm-biofuel

Începând din luna septembrie, avioanele companiei aeriene olandeze KLM care fac legătura între Amsterdam şi Paris vor folosi drept carburant un biokerosen, realizat din ulei folosit la prăjeli, informează site-ul maxisciences.com.

KLM va lansa în septembrie prima sa linie regulată ecologică. Avioanele care fac legătura între Amsterdam şi Paris vor zbura folosind un biocarburant fabricat din ulei folosit la prăjeli, anunţă compania pe site-ul său internet. Peste 200 de zboruri „verzi“ ar urma să lege capitalele olandeză şi franceză în fiecare săptămână, KLM aşteptând doar omologarea acestei tehnologii pentru zborurile comerciale, transmite Agerpres.

Produs de societatea americană Dynamic Fuels, biocarburantul este fabricat din uleiul folosit în restaurante. Utilizarea acestui tip de biocarburant nu necesită niciun fel de adaptare a motoarelor de avion. El are aceleaşi caracteristici ca ale kerosenului clasic. Firma olandeză, care aminteşte că s-a angajat din 2007 în dezvoltarea biocarburanţilor, se declară „deschisă utilizării unei multitudini de materii prime pentru obţinerea produsului final, atâta vreme cât acestea răspund criteriilor de durabilitate şi mai ales reducerii semnificative de emisii de CO2 şi au un efect minim asupra biodiversităţii şi resurselor alimentare“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel