O parte a lumii a intrat deja în 2023. Imagini impresionante din Sidney și Auckland / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Australia, Noua Zeelandă și insulele din Pacificul de Sud au intrat deja în anul 2023.

Anul 2023 a venit deja în Australia, Noua Zeelandă și insulele din zona Pacificului de Sud. În orașul Sidney a avut loc un foc grandios de artificii în portul orașului, elementul emblematic fiind un curcubeu de lumină uriaș care s-a revărsat ca o cascadă de pe podul Harbour. Orașul se pregătește să găzduiască, în februarie, festivalul World Pride.

Artificii în valoare de aproximativ 39 de milioane de dolari au fost trase în cursul sărbătorii, iar numărul focurilor s-a ridicat la peste 9.000.

Anterior, insulele Samoa şi Kiribati din Pacificul de Sud au sărbătorit trecerea în Noul An. A fost primul an, după ce de pandemie, în care Revelionul din aceste insule a fost sărbătorit și de turiști. Atât Kiribati, cât şi Samoa şi-au închis graniţele în martie 2020 din cauza Covid-19 și le-au redeschis în august și septembrie anula acesta.

Primul mare oraș din regiune care a întâmpinat anul 2023 a fost Auckland, în Noua Zeelandă, unde au fost organizate show-uri cu artificii și lasere, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel