O nouă variantă de SARS-CoV-2 se răspândește cu repeziciune în Marea Britanie. Cazurile sunt în creștere
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
O nouă variantă de SARS-CoV-2, cunoscută sub numele de EG.5.1, se răspândește în Marea Britanie, iar numărul total de cazuri continuă să crească.

O nouă variantă de COVID se răspândește în Marea Britanie, potrivit Agenției pentru Securitate a Sănătății din Regatul Unit (UKHSA) - și reprezintă deja unul din șapte cazuri noi, conform Sky News.

Cunoscut științific ca EG.5.1, este descendent din varianta Omicron a COVID.

UKHSA a monitorizat prevalența în țară din cauza creșterii cazurilor la nivel internațional, în special în Asia, și a fost clasificată ca variantă pe 31 iulie.

În săptămâna începând cu 10 iulie, unul din nouă cazuri era cu această nouă variantă.

Cele mai recente date sugerează că acum reprezintă 14,6% din cazuri - a doua cea mai răspândită în Marea Britanie.

Se pare că se răspândește rapid și ar putea fi unul dintre motivele pentru care a existat o creștere recentă a cazurilor și a spitalizărilor.

Ratele COVID-19 au continuat să crească - de la 3,7% din 4.403 cazuri respiratorii săptămâna trecută la 5,4% din 4.396 săptămâna aceasta.

Cele mai recente date arată, de asemenea, că rata de internare în spitale pentru COVID-19 a fost de 1,97 la 100.000 de locuitori, o creștere de la 1,17 la 100.000 în raportul anterior UKHSA.

Oficialii spun că monitorizează „îndeaproape” situația, deoarece ratele cazurilor de COVID continuă să crească.

„Am observat, de asemenea, o mică creștere a ratelor de internare în spital în majoritatea grupelor de vârstă, în special în rândul vârstnicilor”, a spus dr. Mary Ramsay, șefa de imunizare la UKHSA.

Varianta Arcturus XBB.1.16 - un alt descendent al lui Omicron - este cea mai dominantă, arată cifrele UKHSA. Reprezintă 39,4% din toate cazurile.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a început să urmărească varianta EG.5.1 cu puțin peste două săptămâni în urmă.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că, deși oamenii sunt mai bine protejați de vaccinuri și infecții anterioare, țările nu ar trebui să rămână pasive.

„OMS continuă să sfătuiască persoanele cu risc ridicat să poarte o mască în locuri aglomerate, să facă rapelul atunci când este recomandat și să asigure o ventilație adecvată în interior”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel