O nouă tulpină de gonoree, rezistentă la toate antibioticele care tratează această boală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Infectiile-cu-transmitere-sexuala
Infectiile-cu-transmitere-sexuala

Gonoreea este una dintre cele mai comune boli cu transmitere sexuală din lume, care putea fi tratată cu penicilină. De curînd, cercetătorii  au descoperit o nouă tulpină care nu a putut fi tratată până acum, aceștia avertizând că simpla infecție se poate transforma într-o ameninţare globală pentru sănătatea publică.

Noua tulpină de gonoree, denumită H041, a fost descoperită în Japonia şi lasă medicilor doar varianta de a încerca tratamente netestate până acum pentru a o combate potrivit dailymail.co.uk.

La femei poate duce la apariţia sarcinilor extrauterine şi la dureri pelviene cronice. Gonoreea are drept consecinţă infertilitatea. Gonoreea netratată poate duce la probleme de sănătate foarte grave şi ireversibile.

Echipa de medici care a analizat tulpina a descoperit că aceasta este extrem de rezistentă la toate cefalosporinele, ultimele antibiotice eficiente în tratarea gonoreei.

"Din 1940, de când antibioticele au devenit tratamentul standard pentru această boală, bacteria a demonstrat o capacitate foarte mare de rezistenţă la toate medicamentele”, a afirmat doctorul Unemo de la Reference Laboratory for Pathogenic Neisseria, din Suedia.

Deocamdată nu se poate stabili dacă noua tulpină s-a răspândit deja pe scară largă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel